Ola Nore Jr. er «Bilsporttalentet 2020» - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ola Nore Jr. er «Bilsporttalentet 2020»
Ola Nore Jr. (19) fra Noresund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2020» lørdag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det var under Bilsportforbundets digitale premieutdeling vinneren av årets konkurranse ble utropt. Ola Nore Jr. befant seg da i Las Palmas der han i helgen har kjørt EM-runde, men på videolink kunne han motta det glade budskap.  

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 5. oktober, har både Ola og hans tre konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. Lørdag ble den offentliggjort. Da kunne rally-føreren fra Noresund motta den gjeve premien til en verdi av 150.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut.

Finalistene ble testet både på Starrmoen på Elverum og på Vålerbanen i oktober. Dessverre måtte Andrine Rafoss, som var plukket ut, melde avbud på grunn av skade i år. Dermed var det de fire utøverne, Ola Nore Jr., Niklas Eker Abrahamsen, Marius Solberg Hansen og Petter Sæves Waskaas som kjempet om seieren.

Under konkurransen kjørte deltagerne først bilcross på Starmoen. Deretter var det gokart og baneracing på Vålerbanen. De konkurrerte også i en tøff fysisk test der både løping og andre øvelser inngikk.

De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fire levd i stor spenning.

Juryen hadde ingen lett oppgave. Det var fire godt forberedte finalister som alle holdt jevnt og høyt nivå. Den juryen til slutt mente kom best ut av alle i de krevende testene var altså Ola Nore Jr.

Ola Nore Jr. startet sin bilsportkarriere i crosskart. Der hevdet han seg godt i toppen av forskjellige klasser.

Da han var gammel nok til å kjøre ungdomsrally var det rallykjøringen som fikk fokuset. Han debuterte i ungdomsklassen i Romjulsrally i 2016.

I både 2017 og 2018 kjørte han også ungdomsrally i en Ford Fiesta, før han fylte 18 år, fikk førerkort og kunne konkurrere for fullt i rallyløypa i fjor.

Han endte på 8. plass i NM i klassen for tohjulsdrevne biler i 2019 og tok NM-sølv i år, kun ett fattig poeng bak gullvinner Steve Røkland. Han har kjørt en Opel Adam R2 i NM sammen med rutinerte Veronica Engan som kartleser.

I høst har de to også kjørt to EM-runder i henholdsvis Ungarn og på Gran Canaria i en Renault Clio.

Også i fjor fikk Ola Nore Jr. oppmerksomhet for sin rallykjøring. Da ble han tildelt Greta Molanders Fond på 50.000 kroner.

I år har han vært en del av satsingslandslaget til bilsportforbundets Team Norway.

(saken fortsetter)

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/BilNorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge, Proffklær AS, TV Media AS og Star Group AS, samt motororganisasjonene KNA, NMK, FMK og Team Super Nasjonal.

Finaledeltagere 2020:

Ola Nore Jr.

19 år

NMK Modum & Sigdal

Rally

Marius Solberg Hansen

16 år

Asker og Bærum Msp

Rallycross

Niklas Eker Abrahamsen

16 år

Asker og Bærum Msp

Racing

Petter Sæves Waskaas

18 år

NMK Grenland

Racing

Tidligere vinnere:

 • 2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
 • 2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
 • 2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
 • 2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
 • 2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
 • 2012: Dennis Olsen, KNA Varna
 • 2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
 • 2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
 • 2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest
 • 2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
 • 2017: Theodor Olsen, NMK Solør
 • 2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad
 • 2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo
Årets finalister på Vålerbanen

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: