Porsche Taycan: Inngående testet over hele kloden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Inngående testet over hele kloden
Neste uke skal Porsche dra lakenet av Taycan Cross Turismo. Nærmere tusen nordmenn står allerede i kø for å skaffe seg et eksemplar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Før lanseringen har Taycan Cross Turismo vært gjennom flere år med testing under alle slags forhold. Den har vært på krevende racerbaner som Nürburgring og Nardobanen, og den har vært testet i alt fra glovarm ørken i Afrika til arktisk kulde i Skandinavia.

Totalt ha de mange prototypene tilbakelagt en distanse på 998.361 kilometer – tilsvarende 25 ganger rundt Ekvator.

Og dersom du tror du har sett bilen i Norge, så er sannsynligheten til stede for at det stemmer. Porsche forteller at prototyper de siste ukene har besøkt det de anser som de største markedene for Taycan Cross Turismo – USA, Storbritannia, Norge, Nederland og Tyskland.

Nykommeren har selvsagt mye til felles med sedanen som kom på markedet i 2019, som unike kjøreegenskaper og lang rekkevidde. Chassiset med firehjulsdrift og luftfjæring er justerbart i høyden.

I tillegg lover Porsche vesentlig mer komfort i baksetet og mer plass til bagasje.

– Den største utfordringen var å kombinere de sportslige egenskapene med off-road-egenskaper, sier Stefan Weckbach, visepresident for modellinjen.

– Taycan Cross Turismo må ha høye ytelser på racerbanen samtidig som den skal takle vinterføre, gjørme og grus. Disse egenskapene ble grundig testet på vårt utviklingssenter i Weissack, sier han.

Høye norske forventninger
I Norge har det siden desember vært mulig å reservere en plass i køen ved å betale et refunderbart innskudd på 20.000 kroner.

– Norge er et viktig marked for denne modellen. Reservasjonsprogrammet som ble lansert for bare noen få måneder siden fungerer, nærmere tusen nordmenn har allerede reservert Taycan Cross Turismo. Reservasjonsprogrammet har gitt oss et godt grunnlag for å sikre nok produksjon til Norge, sier Morten Scheel, administrerende direktør, Porsche Norge.

– Dette er en modell som vi gleder oss masse til å lansere, den er som skapt for norske bilkunders preferanser. Vi vil ta imot bestillinger av Taycan Cross Turismo umiddelbart etter verdenspremieren 4. mars klokken 16:00, forteller Scheel.

Han legger til at priser, bilder og konfigurator blir tilgjengelig på de norske Porsche-sidene fra samme tidspunkt og lover at de første kundebilene blir levert før sommeren 2021.

Første mulighet til å se Taycan Cross Turismo vil være under den digitale verdenspremieren 4. mars klokken 16:00, og denne kan følges live på newstv.porsche.com.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: