Toyota : Bytter navn og får spissere ytelser - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Bytter navn og får spissere ytelser
Når Toyota nå erstatter sin populære GT86, får den også nytt navn for å vise at den hører hjemme i en sportslig familie.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Nykommeren bytter nemlig ut GT-betegnelsen med GR – bokstavene som står for Gazoo Racing og tilhører den sportslige delen av Toyota-familien sammen med GR Supra og GR Yaris

Vi skrøt av Subaru da de lanserte sin oppdaterte BRZ i november, for kompakte sportsbiler vokser ikke akkurat på trær i en tid der elbiler får stadig større oppmerksomhet.

Toyota GT86 ble lansert i 2012 og er ifølge Toyota solgt i over 200.000 eksemplarer. Sammen med tvillingen Subaru BRZ er den lovprist for sine lekne kjøreegenskaper og moderate pris.

Nye GR86 har mye til felles med forgjengeren, men er ifølge Toyota perfeksjonert på en rekke områder for å bli enda mer kjøreglad.

Den er ifølge Toyota forventet å være den letteste fireseters kupéen i segmentet, takket være en lang rekke initiativ for å redusere vekten, slik som bruk av aluminium i tak- og karosseri-paneler.

GR 86 vil ta et steg opp i forhold til forgjengeren på ytelse, med en ny boksermotor som nå er på 2,4 liter. Fortsatt uten pustehjelp.

Vi får foreløpig ingen konkrete data for bilen som skal selges i Europa, men den amerikanske utgaven får 232 hk og maks dreiemoment på 249 Nm. Det er i så fall fire ekstra hester, men tilsvarende dreiemoment som i BRZ

Ifølge de samme kilder er dreiemomentkurven mer anvendelig med maks uttelling allerede ved 3700 omdreininger mens du måtte opp i 6700 for å hente ut maks moment i forgjengeren.

Toyota USA oppgir en akstid til 100 på 6,3 sekunder, mot 7,4 i GT86.

Dimensjonene til den nye GR 86 er nesten identiske med GT86, den er bare litt lavere med litt strukket akselavstand. Dette gjør at den nye modellen beholder det lave tyngdepunktet som sikrer de gode kjøreegenskapene.

Stivheten i karosseriet er også økt med 50 prosent sammenlignet med GT 86, noe som gir enda skarpere «handling» og styring.

Vektreduksjon og lavere tyngdepunkt er oppnådd ved bruk av aluminium i takpaneler og fremre støtfanger, samt lettere seter.

Luftutslipp, sideskjørt, spoiler og andre aerodetaljer er inspirert av GT86 i racing-utførelse

Innendørs kan vi forvente å finne de samme detaljene som i nye BRZ, med heldigitale instrumenter og en større infotainment-skjerm.

Sportsbilene er ikke det eneste felles prosjektet mellom Toyota og Subaru. De har tidligere annonsert at de samarbeider om utviklingen av en ny el-SUV. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: