Cruise til Dubai - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Cruise til Dubai
Rett oppi en ny kapitalutvidelse fikk Cruise kontrakt med på å plassere ut 4.000 førerløse taxier i Dubai, med start 2023.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Cruise er en selvkjøringsbygger med base i San Fransisco og med solid backing fra General Motors. Dessuten er Honda inne i bildet, Wal-Mart er en annen stor interessent og da det nettopp skulle hente nye to milliarder dollar, kom også Microsoft sterkt inn som partner og investor.

Dermed ble forresten 8 år gamle Cruise verdsatt til $ 30 mrd.

Det er en uprøvd teknologi Dubai kjøper. Riktignok hadde Cruise håpet å kunne starte opp en liten flåte autonome taxier i San Fransisco for to år siden, men det hele ble utsatt – uten at noen ny tidsfrist ble gjort kjent – fordi man trengte mer tid til testkjøring.

Til nå er vel Waymos tilbud i Scottsdale klodens eneste operative førerløse taxi-tjeneste.

Dubai-kontrakten ble gjort kjent på twitterkontoen til Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprins i Dubai.

Det lå ingen andre detaljer der, men senere har Mohammed Al Tayer, sjefen for Dubais transportmyndigheter, sagt at Cruise ble valgt fordi de er de eneste som (takket være GM) kan bygge den spesielle bilen i industrielle volum.

Han føyde til at avtalen er resultatet av en mangeårig prosess der de har vært på jakt etter en passende operatør.

Cruise skal opprette en lokal avdeling som skal være ansvarlig for å få det hele i gang, og for vedlikehold av tjenesten og bilene. De skal også ha eksklusiv rett til å operere en førerløs flåte i Dubai, frem til 2029.

GM kjøpte seg inn i Cruise i 2016 for noe over en milliard dollar. Da hadde ikke Cruise 50 ansatte en gang. I dag er de nesten 2000.

Mohammed Al Tayer står i spissen for mye av det kronprinsen vil ha gjennomført for å gjøre Dubai til verdens første virkelige smarte by. For eksempel har han allerede tegnet en intensjonsavtale med tyske Volocopter som har kjørt mange forsøksrunder med sitt elektriske autonome helikopter.

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: