Mercedes-Benz : Nå er EQS på samlebåndet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Nå er EQS på samlebåndet
Produksjonen av elektriske EQS har nå startet ved den flunkende nye Factory 56 i Mercedes-Benz sitt hovedanlegg i Sindelfingen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– EQS produseres på en av de mest moderne bilfabrikkene i verden, nemlig Factory 56 i Sindelfingen. Fabrikken er utviklet med bærekraft i fokus og er blant annet karbonfri og CO2-nøytral, noe som gjør EQS til en bil med fokus på miljøet i flere ledd, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

EQS er den første helelektriske modellen som produseres på Factory 56, og der vil den ha godt selskap fra både S-Klasse sedan og Mercedes-Maybach S-Klasse.

EQS-produksjonen eksemplifiserer bærekraftig og CO2-nøytral bilproduksjon hos Mercedes-Benz. Flere tiltak som forbedrer både miljøvern og ressursbevaring karakteriserer fabrikken.

For eksempel dekker solcelleanlegget på taket av hallen rundt 30 prosent av det årlige strømbehovet.

På grunn av den gode produksjonsfleksibiliteten er det mulig å montere forskjellige karosserityper og drivlinjevarianter på en og samme produksjonslinje.

Prosessene og utstyret i produksjonshallen til Factory 56 kan derfor tilpasses nøyaktig til kravene fra den elektriske EQS-modellen. Dette blir ekstra tydelig i modulstasjonen der kjøretøyets karosseri kobles til drivlinjen.

Effektiviteten i produksjonen har også økt betydelig, noe som blant annet skyldes det høye digitaliseringsnivået.

Produktutvikling og produksjon blir ifølge Mercedes-Benz derfor smartere. Hele digitaliseringsstrategien, og dens fokus på mennesker, har som mål å gi best mulig støtte til det daglige arbeidet til de mer enn 1500 ansatte på Factory 56.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: