Mercedes-Benz : Helelektrisk Mercedes i 2030 – nesten - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mercedes-sjef Ola Källenius foran den elektriske porteføljen
img img img img
4 bilder i galleri
Helelektrisk Mercedes i 2030 – nesten
Mercedes skal som stadig flere av konkurrentene bli helelektrisk mot slutten av dette tiåret. Riktignok legger de til et «der markedsforholdene tillater det», så helt slutt på bensin og diesel blir det nok ikke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– Mercedes-Benz satser for alvor på fremtiden og fremskynder målet sitt med å bli helelektrisk til 2030. Allerede innen 2025 vil halvparten av modellene være elektrifiserte, og det er i tillegg bekreftet elbiler fra AMG på en egen dedikert plattform, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

– Med Vision EQXX, som skal få en rekkevidde på over 1000 km, viser ingeniørene hos Mercedes-Benz at vi også fremover vil kunne tilby banebrytende modeller med enestående rekkevidde.

Allerede neste år vil Mercedes-Benz ha batteri-elektriske modeller i alle segmentene selskapet betjener. Fra 2025 og utover vil alle nye plattformer være helelektriske, og kundene vil kunne velge et helelektrisk alternativ i alle klasser.

Forskning- og utviklingsarbeidet akselereres, og totalt vil investeringene i batteri-elektriske kjøretøy i perioden 2022-2030 utgjøre over 417 milliarder kroner.

Tre nye helelektriske arkitekturer
I 2025 lanserer Mercedes-Benz tre helelektriske arkitekturer:

  • MB.EA vil dekke alle mellomstore til store personbiler og etablere et skalerbart modulsystem som den elektriske ryggraden for fremtidens EV-portefølje.
  • AMG.EA vil være en dedikert ytelsesplattform for elektriske kjøretøy som adresserer teknologi og ytelsesorienterte Mercedes-AMG-kunder.
  • VAN.EA innleder en ny æra for spesiallagde elektriske varebiler og lette nyttekjøretøy som vil bidra til utslippsfri transport.

Med oppkjøpet av elmotorselskapet YASA får Mercedes-Benz tilgang til unik motorteknologi og ekspertise for å utvikle neste generasjons motorer med ultrahøy ytelse. Egenutviklede elektriske motorer er en sentral del av strategien med et tydelig fokus på effektivitet og kostnader.

Åtte nye gigafabrikker
Med et behov på mer enn 200 GWh batterikapasitet planlegger Mercedes-Benz å sette opp åtte gigafabrikker for produksjon av battericeller sammen med sine partnere over hele verden.

Dette kommer i tillegg til det allerede planlagte nettverket med ni anlegg dedikert til å bygge batterisystemer.

Neste generasjons batterier vil være svært standardiserte og egnet for bruk i mer enn 90% av alle Mercedes-Benz person- og varebiler, samtidig som de er fleksible nok til å tilby individuelle løsninger til alle kunder.

Når det gjelder celleproduksjon, har Mercedes-Benz til hensikt å gå sammen med nye europeiske partnere for å utvikle og effektivt produsere fremtidige celler og moduler.

Over 10.000 lynladere
Mercedes-Benz jobber også med å sette nye standarder for lading. Den nye funksjonen Plug & Charge gjøre det enda enklere å lade på offentlige ladestasjoner, der ladingen starter så snart ladekabelen er koblet til.

Kjøretøyet og ladestasjonen kommuniserer direkte via ladekabelen og ingen ytterligere godkjenning fra kunden er nødvendig. Plug & Charge kommer i gang med lanseringen av EQS senere i år.

Mercedes me Charge er allerede et av verdens største ladenettverk og består for øyeblikket av mer enn 530.000 AC- og DC-ladepunkter over hele verden.

Videre jobber selskapet med Shell for å utvide ladenettverket. Kunder vil få forbedret tilgang til Shells Recharge-nettverk som vil bestå av over 30.000 ladepunkter innen 2025 i Europa, Kina og Nord-Amerika - inkludert over 10.000 lynladere globalt.

VISION EQXX
Vision EQXX, en elbil med en reell rekkevidde på mer enn 1000 kilometer, er for tiden under utvikling, målrettet mot et ensifret tall for kWt per 100 kilometer ved normale motorveishastigheter.

Et tverrfaglig team med eksperter fra Mercedes-Benz F1 High Performance Powertrain-divisjon (HPP) gjør raske fremskritt mot prosjektets ambisiøse mål. Verdenspremieren vil være i 2022, og teknologiske fremskritt gjort med Vision EQXX vil bli tilpasset og potensielt brukt i nye elektriske arkitekturer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: