Se klassikere som fylte veiene noen tiår tilbake på Oslo Motor Show - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Se klassikere som fylte veiene noen tiår tilbake på Oslo Motor Show
Tiden går fort og det er lett å glemme. For å minne om hvordan det så ut på veiene for noen tiår siden utvider Oslo Motor Show i år klassikerstanden til hele 2000 kvadratmeter for å vise et bredt tverrsnitt av hva vi kjørte med på 70-, 80- og 90-tallet. Du møter dem til helgen på Lillestrøm.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det begynte litt forsiktig med 14 biler på forrige motorshow for å teste interessen for klassikere. Responsen viste at dette burde man gå videre med. Derfor utvides denne avdelingen i år til rundt 70 biler innenfor de tre nevnte tiårene.

På Oslo Motor Show står bilene som preget trafikkbildet mot slutten av forrige århundre, men som nå bare sjelden tas ut på veiene og helst på godværsdager.

Her finner du eksempelvis Fordene Taunus, Capri, Granada og Escort Mk1, Mazdaene 1300, 616 og 929, Fiat 126 og 128, Lada, Peugeot 504, Renaultene 5 GTE og 18, Opel Manta, Datsun 260Z, flere Toyotaer av ulike årganger og modeller samt Volvoer og diverse BMW-er og Mercedeser for å ha nevnt et lite knippe av alt som kommer.

Jubileum
Så må vi ikke glemme VW K70, Volkswagens første forhjulsdrevne bil med vannkjølt motor, lansert i 1970, men først satt i salg i Norge i 1971. Sånn sett feirer K70 50 års jubileum på Oslo Motor Show.

James Bond kjører for tiden fra skurkene som han også gjorde med Lotus Esprit. Der foregikk kjøringen både på vei og under vann. Naturligvis står ikoniske Lotus Esprit på Lillestrøm.

Skolebil
Nevnes bør også en knallgul VW Type 3 med skoleskilt godt synlig i fronten. Og skiltet er ekte for første eier drev trafikkskole så bilen gikk daglig i kjøreopplæring. Titt inn i den og du ser at pedalsettet på passasjersiden fortsatt er der.

Etter at politikerne senket fritaksgrensen for engangsavgift fra 30 til 20 år er klassikere blitt en enda viktig bilgruppe og lettere tilgjengelig for flere.

Du finner de klassiske bilene i hall B. I denne hallen vil også klubbmiljøet i Norge være godt representert. Oslo Motor Show arrangeres i år i dagens 29. – 31. oktober.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: