Giulia: Ekte Alfa Romeo

Etter lang ventetid fant endelig den offisielle presentasjonen av Alfa Romeos nye flaggskip sted på Genève-utstillingen.

Publisert

Alfisti fikk en forsmak på hva de har i vente en junikveld i fjor, men da var det begrenset med informasjon som ble sluppet om den italienske utfordreren til de tyske og britiske premium-modellene.

Riktignok fikk vi vite at toppmodellene skulle få en Ferrari-inspirert sekser med 510 hester, men øvrige motoriseringer skulle bekjentgjøres på et senere tidspunkt. Som altså var nå i Genève.

Og det var jammen på høy tid – bilen skal være tilgjengelig for salg i de første markeder fra april. I Norge håper man på å få startet opp i løpet av våren / forsommeren.

Her avslører vi Alfas viktigste verktøy for de neste årene

3 nivåer, 4 motorer
Giulia skal tilbys i tre utstyrsnivåer – Giulia, Super og Quadrifoglio – og med seks alternative drivlinjer.

Ønsker du diesel, kan du velge mellom 2,2-litere med 150 eller 180 hestekrefter. Disse kan kombineres med 6-trinns manuell eller 8-trinns automatkasse.

Så fins det en 2,0-liters turbo bensinmotor med 200 hestekrefter i kombinasjon med 8-trinns automat.

Og så versjonen for de mest entusiastiske da – Quadrifoglio med 2,9-liters V6 bi-turbo på hele 510 hk i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse.

Vi lover selvsagt mer utfyllende informasjon så snart vi får lagt hendene våre på et tidlig eksemplar av Giulia.

(saken fortsetter)

Facelift for Giulietta
Parallelt med Giulia-presentasjon viste Alfa også en ansiktsløftet Giulietta. I tillegg til ny kosmetikk og nye fargekombinasjoner, utvides motorutvalget fra 8 til 9 gjennom 1,6 JTDm med 120 hk.

Tilkoblingsmulighetene er også forbedret gjennom Uconnect-systemet som inkluderer live oppdateringer.

Det blir interessant å se hva som skjer med Alfa, Fiat og Jeep nå som en ny fabrikkeiet organisasjon skal overta distribusjonen i Norge. Forhandlerapparatet blir i stor grad som tidligere.

Powered by Labrador CMS