img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

    ANNONSØRINNHOLD
bilde
Slik velger du elbil med rett rekkevidde
Når vi snakker om rekkevidden på en elbil, er det et uttrykk for hvor langt den kan kjøre før batteriet må lades. Av naturlige grunner er dette en av de viktigste tingene man vurderer når man skal kjøpe en elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Test av elbil

Dersom du er i markedet for å kjøpe en elbil, har du sikkert lest flere tester av elbiler allerede. Rekkevidden er en av de viktigste faktorene som testes, i tillegg til ytelsen på hurtiglading og vanlig lading.

I Norge er spesielt rekkevidden en utfordring, fordi værforholdene våre er såpass vekslende. Temperaturen svinger mye mellom sommersesongen og vintersesongen, og dette har stor innvirkning på ytelsen til elbilen.

Oppgitt rekkevidde

Den rekkevidden som er oppgitt av produsenten viser hvor langt bilen kan gå når forholdene er optimale. Følgende forhold gjør at den faktiske rekkevidden reduseres:

●         Temperaturen ute

●         Bagasje og passasjerer

●         Gjennomsnittshastighet

●         Strømforbruk i kupeen, for eksempel til klimaanlegg eller oppvarming av seter

Skal du bruke elbilen til hytta på vinterstid, trenger du derfor en bil med bedre ytelse enn om den bare skal brukes til kortere turer i byen. Dette koster naturligvis også mer.

Grønt billån fra AS Financiering er kun for deg som skal kjøpe el- eller hybridbil. Les mer her.

Finansieringseksempel fra AS Financiering på et lån til 150.000 kr: Etableringsgebyr kr 2.500,–, termingebyr kr 85,–, tinglysningsgebyr 1.051,-, 35% egenkapital, o/5 år, nom. 2,75% eff. 4,63%. Totalt: kr 169.089,-

WLTP-rekkevidde

WLTP er en internasjonal standard som står for Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Prosedyren erstattet NEDC (New European Driving Cycle) i 2019 og brukes globalt for å teste personbilers utslipp, forbruk og rekkevidde.

WLTP er utviklet for å være mer representativ for faktiske kjøreforhold enn NEDC, slik at resultatet blir mest mulig korrekt. Nye biler testes derfor under ulike kjøreforhold, skiftende temperaturer og varierende fart. I tillegg testes bilen gjennom ujevn akselerasjon og nedbremsing.

Resultatet av disse testene er den oppgitte rekkevidden WLTP. Denne vil være mer relevant for oss som bor i Norge.

Rekkevidde under norske forhold

Rekkevidde vil alltid være en utfordring i land som Norge, og som regel vil du aldri kunne kjøre like langt som produsenten oppgir. Mange nordmenn bruker bilen til og fra hytta hver helg, og disse forholdene er i utgangspunktet ikke optimale for elbilister.

Likevel er Norge et av landene i verden som kjøper flest elbiler - godt over halvparten av alt nybilsalg er elektrisk. Da er rekkevidden et av de viktigste kriteriene å teste bilen for, og også det flest er opptatt av når de skal velge elbil. Heldigvis er rekkevidden blitt langt bedre de seneste årene.

Mest solgte elbiler

I 2020 ble nesten 80 000 nye elbiler kjøpt i Norge. De mest solgte bilene var Audi e-tron, Tesla Model 3, Volkswagen ID.3 og Nissan Leaf.

Elbiler med lengst rekkevidde

Interessant nok er det bare to av disse bilene som troner øverst på listen over lengst rekkevidde. I NAFs rekkeviddetest er Tesla Model 3 den soleklare vinneren:

●         Tesla Model 3: 655 km

●         Ford Mustang Mach-E LR RWD: 618 km

●         VW ID.3 Pro S: 564 km

●         BMW iX3: 556 km

Slik velger du riktig elbil

For at det skal bli litt enklere å velge, har vi satt sammen følgende huskeliste med viktige faktorer som avgjør hvilken bil som er best egnet for deg:

●         Rekkevidde - hvor langt kjører du vanligvis på én tur?

●         Lading - hvor ofte og lenge står bilen vanligvis stille?

●         Pris - hvor mye er du villig til å betale for en bil?

●         Passasjerer - hvor mange skal fraktes i bilen? Skal barn eller hunder fraktes?

●         Bagasje - hvor mye bagasje skal du frakte?

Når du har svaret på disse spørsmålene, blir det litt enklere å velge en bilmodell som er optimal for deg. Finansieringen kan du ordne fra AS Financiering.

Grønne billån fra AS Financiering

Hos finansieringsselskapet AS Financiering kan du søke grønt billån, et gunstig lån for deg som skal kjøpe elbil eller hybrid. Med grønt billån får du mange økonomiske fordeler:

●         Lavere rente

●         Lavere etableringskostnad

●         Lavere termingebyr

Du kan søke grønt billån hos AS Financiering uansett om du skal kjøpe ny eller brukt bil. Dersom du skal kjøpe brukt og planlegger å gå på flere visninger, tilbyr AS Financiering også finansieringsbevis. Med finansieringen i orden er det mulig å slå til på kort varsel når det dukker opp et godt tilbud.

Besøk AS Financiering for å lese mer om billån til elbil

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix