Lotus : Esprit freshes opp - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Esprit freshes opp
Til å være nesten 30 år gammel har den fortsatt svært moderne linjer. Men nå skal Lotus Esprit få en velfortjent ansiktsløfting. Mest av det kosmetiske slaget.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Esprit ble første gang vist offentlig på Torino-utstilling i 1972, gikk i produksjon noen år senere, og er fortsatt en velansett sportsbil blant entusiaster. For å feire de første tretti får den nå en liten ansiktsløfting.

”Esprit er design-ikon, en klassisk blanding av en tradisjonell superbil med skarpe linjer med designelementer som har utviklet seg over tre tiår,” sier designsjef Russell Carr hos Lotus. ”Derfor besluttet vi oss for å ikke endre bilen dramatisk for 2002 siden vi var redde for å ødelegge sjelen til Esprit, en klassisk sportsbil.”

Bak har den nye modellen hentet elementer fra Elise med runde lykter plassert i par. Fronten på Esprit har arvet spoileren med leppe fra legendariske Sport 350 for å gi mer marktrykk og bedre stabilitet ved høye hastigheter.

Nye detaljer finnes også i interiøret. Setene har fått høy rygg med Lotus dekaler i to-tonet lær. Aluminium er benyttet i gearspak, håndbrekk og i dørene for å understreke at dette er en hi-tech bil.

Nye aluminiumsfelger fra OZ i krystall-titan-look skjuler kraftige 4-pots bremsekalipere med et avansert Kelsey Hayes ABS-system. Bremseskivene på 320mm er levert av AP Racing. Til sammen gir dette nye Esprit langt bedre stoppegenskaper enn forgjengeren.

Under panseret sitter en 3,5-liters twin turbo V8 motor som yter 350hk ved 6.500 omdreininger. I racingversjon kan den med enkle grep tunes opp til 550hk. Motoren veier bare 220kg komplett og har et maks dreiemoment på 400Nm ved 4.250 o/min.

Selv om Esprit ikke frekventerer norske veier særlig hyppig er den godt kjent fra kinolerret hvor den blant annet var James Bonds befordringsmiddel på 70- og 80-tallet. Den er leveringsklar fra desember og får i England en veiledende pris på 49.995 pund.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: