Periodisk kontroll av personbiler (EU-kontroll) - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Periodisk kontroll av personbiler (EU-kontroll)
Med virkning fra 1/1-1998 skal samtlige personbiler inn til teknisk kontroll hvert annet år. Regelen gjelder for biler som er 4 år eller eldre.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Dersom din bil er registrert første gang i 1998 eller tidligere, skal den inn til såkalt EU-kontroll i løpet av inneværende eller neste år. Det er ditt ansvar som bileier å sørge for at bilen godkjennes innen utløpet av kontrollfristen. I motsatt fall vil kjøretøyet bli begjært avskiltet.

For å minne deg om fristen, mottar du et brev i posten når kontrollperioden starter, og vår anbefaling er at du da snarest mulig ringer en godkjent kontrollstasjon (Trafikkstasjon eller godkjent verksted) for å avtale time. På den måten rekker du å utføre eventuelle utbedringer innen fristens utløp. Ønsker du å være i forkant, kan du foreta kontrollen inntil fire måneder før kontrollfristen.

I 2002 er det biler registrert i et år som ender med partall (dvs. 1998, 1996, 1994 osv. ned til og med 1960) som skal kontrolleres. De som er registrert i et år som ender på oddetall (dvs. 1997, 1995, 1993 osv. ned til og med 1961) skal inn neste år.

Siste siffer i bilens registreringsnummer avgjør hvilken måned bilen skal kontrolleres: 1 = januar, 2 = februar, 3 = mars, 4 = april, 5 = mai, 6 = juni, 7 = november, 8 = august, 9 = september, 0 = oktober.

Du kan sjekke når din bil skal inn til kontroll hos Statens vegvesen:
https://svvgw.vegvesen.no/http:/timeplan.vegvesen.no/exttime/

og der kan du også lese forskriftene som omhandler ordningen:
http://www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Periodisk+kjoretoykontroll/57064.cms

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: