Volkswagen : Piëch kjørte en-liters bilen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Piëch kjørte en-liters bilen
Selvfølgelig burde jeg vite bedre. For en stund siden minnet jeg halvt ironisk VW-sjefen på at han hadde lovet å bygge en en-liters bil som han skulle kjøre med før han gikk av. Så når skal han egentlig gå av? spurte jeg kjekt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Ferdinand Piëch gjør som han sier.  Søndag kjørte han 230 km fra Wolfsburg til Hamburg på 2,1 liter. I dag går han av.

Det var i 2000 at Volkswagen-sjefen lovte at han skulle ha en en-liters bil klar som prototype, kjørbar, før han gikk av. En-liters bil: altså en bil som bruker 1 liter ca. på 100 km. Siden det ikke var noen tegn til noe slikt fra Volkswagens eksperimentavdeling, begynte vi å lure på om avskjed den 16 april ville holde.

Det skulle vi ikke ha lurt på. I all stillhet trillet de ut en 290 kg tung to-seter fra eksperimentavdelingen i Wolfsburg sist søndag. En to-seters ultrastrømlinjevogn, kullfiber-base, 365 cm lang men bare 125 cm bred utstyrt med en 299 ccm stor direkteinnsprøytet diesel på 8,5 hester.

Bilen hadde plass til både avtroppende VW-sjef, Ferdinand Piëch og påtroppende, Bernd Pischetsrieder, som begge var i bilen da den endelig trillet inn i Hamburg med en snitthastighet av 75 km/t fra den forlot Wolfsburg. Bortsett fra at begge hadde visse problemer med å entre bilen gjennom den trange glasskuppelen, hadde turen vært meget tilfredsstillende.

På spørsmål om noe slikt ville bli å se i produksjon, svarte Pischetsrieder: ”Ikke før om 7-8 år. For eksempel trengs det bedre prestasjoner enn for eksempel en toppfart på bare 120 km/t”. Hvorpå Piëch tilføyde: ”i min alder (65 år i morgen) holder dette lenge”.

Skryt. Mannen som i sin tid skapte Porsche 917 er fremdeles en av de heftigste førerne i VW-organisasjonen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: