Volkswagen : Siste åpne Golf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Siste åpne Golf
Like før sommersolen sender sine siste stråler sender Volkswagen ut en Golf Cabrio som de sier vil bli siste opplag. Med nesten 300.000 åpne Golfer siden debuten må da dette være en av de mest solgte cabrio-versjonene av en vanlig lukket bil?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Golf Cabrio har ikke holdt helt følge med den vanlige Golfen. Det er mulig jeg tar helt feil her, men den første åpne var basert på Golf I og dukket opp i Geneve i 1979, nesten fem år etter at Golf hadde debutert. Den varte helt til 1993, da dagens utgave kom i august. Den var vel basert på tredje generasjon Golf, og da Golf IV dukket opp i august 1997 måtte cabrioleten nøye seg med en liten face-lift året etter, men fremdeles ble den bygget på Golf III basis.

Glem det, bilen er en av de muntre og mest brukbare solslikkerbilene som finnes, men nå haster det altså. Fabrikken bygger 1500 til for Europa og 750 for hjemmemarkedet og dermed er det slutt. Denne siste serien blir spesiell: fire utvendige spesialfarger er tilgjengelige, alle med perlemors-effekt. Felger, seter og mange kromdetaljer blir spesielle, og alle utstyres med klima-anlegg og et spesielt alarm-system. 115 hesters motor, ABS og air bags både i front og sider er også med på listen.

Og hva blir det da? En cabrio basert på Golf IV – siden den forsvinner neste år, eller blir det simpelthen en helt up to date Golf V cabrio?

Ingen av delene ser det ut som. For i USA har nemlig kundene fått beskjed om at også i USA skal de stoppe salget av Rabbit (som den heter der) Convertible, etter nesten 25 år på markedet der. Den siste av denne typen rullet av samlebåndet i Puebla, Mexico tidligere i sommer. I fjor solgte for øvrig denne modellen 13.000 eksemplarer i USA, hvilket satte den på femteplass i cabrio-topp-listen (der Mustang for øvrig ligger på topp – (kan man forresten ligge på topp uten topp?))

I USA har man imidlertid også gitt beskjed om at avløseren ikke blir noen Rabbit, men 2003 modellen av Beetle, i den nye åpne utgaven. Da er det vel ikke veldig dristig å spå at det er dette som kommer til å skje i Europa heller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: