Kjært barn får mange navn - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Kjært barn får mange navn
Det hender vel vi oier oss over merkelige modellnavn på nye biler. Og egentlig er ikke noen bilfabrikker verre enn andre. Men når vi ser at Chrysler har bedt om beskyttelse for varmerkenavnene ”Passenger Automobile” og ”Soundbox” er det på tide å titte litt nærmere på andre registreringer de har gjort det siste året.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Varemerker registreres og dersom ingen protesterer gjelder registreringen så lenge navnet brukes aktivt. Derfor er det helt greit for Chrysler å registrere Commander i USA, dersom de også begynner å bruke det, men de kan ikke gjøre det i Canada, for der er det fremdeles en rest av gamle Studebaker som bruker dette navnet aktivt.

Derimot er det tvilsomt om andre bruker navnet Serengeti – det er registrert nå og blir sannsynligvis en Jeep modell. Epoc er et annet navn og så dukker det plutselig opp en serie med SR-kombinasjoner. SR-4, SRT, SRT-4 og SRT-10.

Liberator høres derimot bedre ut, det smaker av Sylvester Stallone og Hummer-konkurrent, og de av oss som er litt henfalne til voldelige tegneserier får selvfølgelig assosiasjoner om Rank Xerox tegnet av Liberatore.

Tomahawk er vel også et skikkelig Vill Vest navn for et SUV/Jeep produkt, og Stampede har også solid prærie-hentydning i seg. Der Kommer Alle De Gærne Bøflene.

Så var det Soundbox da, registrert så sent som i april i år – det høres ut som noe med mye underholdnings-elektronikk i seg. Scrambler er et bra navn for utrykningsklare biler, mens Kahuna forbinder jeg ikke noe med. En hula-hula danser med talefeil?

Betryggende for tradisjonalister er det at Wagoneer er registrert igjen, og Ram Charger er dukket opp på listen. Dessuten er Compass, som var navnet på et Jeep konsept (bildet), nå også registrert.

Sunset Strip er et av de nye geografiske områdene man åpenbart kan tenke seg som modellnavn også, akkurat som, av en eller annen grunn, Nassau. Mens det ikke er tegn på at New Yorker er kommet inn i varmen igjen.

Men Passenger Automobile! Dersom de bruker det som et modellnavn kan altså ingen andre kalle sin passenger automobile for Passenger Automobile lenger.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: