Audi : "Verdens første!" - Nå igjen? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
"Verdens første!" - Nå igjen?
For et par uker siden fortalte vi at Mercedes nå kan tilby lykter som hjelper deg å se gjennom svinger. Nå kommer flere etter og hevder at de er først i verden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
”Verdens første lyskaster som er i stand til å lyse opp veibanen også rundt svinger, er utviklet for Audi A8 av ingeniører fra Hella og Audi” hevder Hella i en pressemelding. Den går i alle fall ikke BilNorges lesere på. Til det er dere alt for årvåkne. La oss være enige om at svingbare lykter ikke er noe nytt. Vi må i alle fall 35 år tilbake i tid for å treffe på de første, montert den gang på Citroën DS. Kanskje var noen enda tidligere ute for alt jeg vet, men det regner jeg i så fall at noen av dere der ute i cyberspace kan kommentere!

Nå ser det ut til at Hella og Audi har satset på en annen løsning enn den Mercedes nylig presenterte. De har montert en ekstra reflektor med halogenlampe mellom nærlyset og fjernlyset. Denne retter lyset mot siden, etter impulser fra en kontrollmodul som tar hensyn til bilens fart, vinkelen på forhjulene og blinklyset. Et av de ekstra kurvelysene (høyre eller venstre - avhengig av hvilken side man svinger mot) tenner i tillegg til nærlyset når føreren bruker blinklyset før han svinger eller kjører gjennom raske kurver. I tillegg tennes ekstralysene under rygging for å gi en bedre oversikt rundt bilen.

Dersom du leste vår omtale av Opel Signum vil du se at også den tilbys med se-rundt-hjørnet-lys, så flere kommer sikkert til å kaste seg på bølgen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: