Siste kanin - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Siste kanin
Artikkel: Siste åpne Golf
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Hei!

Jeg får åpne med at du sikkert er lei av å bli "kicket" på stadig vekk, men det er formodentlig er bilskribents skjebne i livet....

Du sier at Golf heter Rabbit i USA, og det gjorde den jo en gang i tiden. Det var den tiden VW mente de skulle ha egne modeller for USA, og kalte den første passaten "Dasher", og den første Audi 80 "Fox" - ja t.o.m. Audi 100 fikk et eget "nummer-navn",nemlig 5000. Som vi vet var ikke dette noen vellykket strategi, amerikanerne ville ikke ha en Chevy Malibuisert VW med amerikansk navn, skulle det være "import", så skulle det være "ekte" vare. Etter at salget hadde gått katastrofalt til bunns på tidlig 80-tall, la de bort både myk fjæring og egne navn, og Golfen ble hetende Golf også i USA. Jeg sjekket litt på nettet, bl.a. her:
http://www.edmunds.com/new/volkswagen/index.html - og her er tydeligvis de offisielle navnene. Som du ser heter Golf Cabrio bare Cabrio i USA, og Golf GTI er faktisk også en egen modell. En skikkelig kuriositet jeg ramlet over nå er at "ur"-Golfen fremdeles ruller av båndet i Sør-Afrika under navnet Citi-Golf"! Sjekk her (og smør deg med tålmodighet).

Keep up the good work!

Med hilsen
Tore Søfting
1338 Sandvika
---

Kick i vei Jeg står gjerne til kicksposisjon når det er nødvendig. Men akkurat denne gangen skal jeg vel ikke kickes for hardt?

JoWiSø

PS! Golf I fra Sør-Afrika omtalte vi her på BilNorge i februar 2002. KLIKK HER for å lese den saken.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: