Buggy for 16-åringer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Buggy for 16-åringer
Det må være litt morsommere å gå med avisen i Frankrike. Man har liksom muligheter for litt andre mål. En Secma Extr’m for eksempel. Buggy for 16-åringer. Nettopp vist på Paris-utstillingen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Frankrike har andre regler for moped- og motorsykkelbiler enn Norge. Derfor får moped- og mc-bilene en litt annen utforming enn de geriatriker-versjonene vi stort sett får hjem hit.

Secma heter en fabrikk som lager slike i Frankrike. Vi har lenge kjent en utgave derfra som heter Scootcar, en naken mc-bil, lenge før Ligiers BeUp oppfant naken. Og nå kommer de med noe som er enda morsommere.

Extr’m heter modellen derfra som ser ut som en av de mange beach-buggiene som herjet for 25 år siden. Svært mange kurver i frontpanelet, åpne hjul, lyktene utenpå. en hekk som så vidt dekker motoren og ellers så lite som mulig.

Her brukes det et sentralrør chassis, slik at plast-karosseriet danner hele den bærende biten. Interiøret er delt opp i øst og vest med et eget stag, som skiller de to setene, men som er med på å stive opp det hele betraktelig. Kjørestillingen er overraskende racerbil, selv om målene er meget kompakte, lengden er på bare 250 cm. Hvordan den går aner jeg ikke, men vekten er 340 kg og fra den fire-takts bensinmotoren på 505 ccm får man 21 hester. Er du flink med den fem-trinns kassa, burde det gå an å få til litt flærr her. Og den lykkelige 16-åringen som har klart å spare til denne, veier sikkert ikke så meget at det går ut over akselerasjonen heller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: