Cadillac : GM lover oss V12 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
GM lover oss V12
Selv om Cadillac ikke skal bygge superbilen Cien, lover de oss allikevel en ny V12 motor. Men foreløpig ikke et ord om når, eller i hva.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Vi har sett konsept-utgaver av V12 motorer fra GM i det siste. Det satt for eksempel en slik på 7,5 liter i Cien, bilen som feiret Cadillacs 100-års jubileum. Alu-blokk, 4 ventiler pr. sylinder og 2 x doble overliggende kammer, ble nevnt. Men noe som helst mer om konstruksjon eller størrelse har ikke Cadillac sagt.

På Detroit-utstillingen skal det komme et nytt Cadillac luksus-konsept, det er vel sannsynlig at den vil gi nærmere indikasjoner på hvordan den nye motoren vil se ut.

Det er klart Generalen trenger en slik motor. Både BMW og Mercedes har slike, og dessuten er oppskriften ganske grei når man skal forbi 500 hesters hinderet, som snart alle bilfabrikker med respekt for seg selv, skal hoppe over.

At det blir Cadillac som får en slik motor er heller ikke mer enn rett og rimelig, det var vel de som sist markedsførte en amerikansk V 12 motor på det amerikanske markedet – i 1937.

Ved den samme presentasjonen ble det fortalt om en ny serie V6 motorer med overliggende kam og høy ytelse som man jobbet med nå. De skal være på mellom 2,8 og 3,8 liter. Den første blir på 3,6 liter, vil ha variable ventiltider, og yte 255 hester. Og så la man til at innen 2005 vil man ha klar en automat-transmisjon med seks trinn beregnet for bakhjulsdrift.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: