Kø koster dyrt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Kø koster dyrt
Tyske Dekra, som er vel så mye tüv som TÜV selv, har foretatt en skremmende beregning. Nå har de satt tall på hvor meget tysk trafikk-kork koster hvert år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Kø-problemer på landeveier og autostradaer er i stadig økende grad i ferd med å definere seg selv som effektive bremser på velstandsutviklingen, sier Uwe Loos, han er styreformann hos det tekniske overvåkingsselskapet Dekra. ”Mange av våre hovedtrafikkårer lider allerede av propp, og det er umulig i dag å si noe om, eller når, proppen slipper”, la han til.

Han hadde et visst håp om at de nye motorveiavgiftene ville skille nærtrafikk og motorveitrafikk i større grad, for han pekte blant annet på at det er alt for mange tilførselsveier fra byer og tettsteder til nærliggende motorveier, slik at også lokaltrafikken inviteres til å bruke disse fjerntrafikk-årene, og dermed medvirke til de uendelige motorveikøene.

Dekra har beregnet at i Tyskland brennes det hvert år opp 12 milliarder liter drivstoff fra biler som står bom stille i en kø et eller annet sted. Men det er ikke bare å gange det opp med literprisen for å finne ut hva dette koster i penger. Legg til miljøskader og forsinkelser og arbeidspenger og alt det andre og Dekra kommer til at trafikk-korker hver år koster tyskerne 100 milliarder Euro.

Det burde kunne gå an å bygge opp noen trafikkstyresystemer for slike summer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: