Toyota : Ren fremtid fra Toyota - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ren fremtid fra Toyota
Selv om de første brenselcelle-bilene fra Toyota nå ruller på to kontinenter, er det lenge til disse kommer i normal produksjon. Så hvorfor da ikke fantasere litt om hvordan framtidsbilen kan se ut?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif
FINE-S er det ene av Toyotas konsept-bidrag i Detroit. En fremtidsbil hvor eneste ”avgass” er rent drikkevann. Den japanske giganten ønsker å vise sitt engasjement for en renere automotiv fremtid gjennom konseptbilen som drives av brenselceller.

Toyota sier at de i sine fremtidige brenselcellebiler kan installere nødvendige komponenter for drivlinjen i en rekke forskjellige kjøretøy, former og størrelser, basert på en felles plattform. Dette har vi tidligere sett demonstrert gjennom GMs konseptbil Hy-Wire.

FINE-S står i følge Toyota som et eksempel på fremtidsbiler med høy grad av stil og høye ytelser. Brenselcelle-teknologien gjør at hvert hjul kan drives av sin egen kompakte elektriske motor, så et design som dette er fullt oppnåelig.

Bilen har en lang akselavstand (3 meter), korte overheng foran og bak og et flatt, aerodynamisk design (høyde: 1,25m). Lavt tyngdepunkt oppnås gjennom å plassere drivlinjen lavt og plassere vitale komponenter i nærheten av hvert hjul. Innendørs er det plass til fire personer i behagelige seter. Bilen har en legde på 4,41m og en bredde på 1,87m.

Avduking av FINE-S kommer bare en drøy måned etter at Toyota leverte sine første brenselcelle-biler til den japanske regjering og til to universitet i California. De to FCHV bilene til California er de første av totalt seks som skal leases ut til de to universitetene i Irvine og Davis. Hvis du lurer på hva det koster å leie en slik fremtidsbil kan du klikke deg inn på vår tidligere artikkel.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: