Trafikksikkerhet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Trafikksikkerhet
Artikkel: Dyrere å synde i trafikken
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Hei

Du har en artikkel om økning av bøtenivået ved fartsovertredelser. Samtidlig leser jeg på Aftenpostens nettsider om Ralf Schumacher, som ble tatt for å kjøre 130km/t i en 50 sone i Østerrike. Aftenposten skriver at han kan risikere å være uten førerkort i 14 dager. I Norge ville han måttet sone i mye mer en 14 dager.

Våre politikere tror det er stor sammenheng mellom fart og trafikksikkerhet. De tror også at det er stadig strengere straff som vil hjelpe for å få ulykkestallene ned.

Hvis virkeligheten er så enkel som politikerne vil ha det til så bør det være svært enkelt å dokumentere.

Jeg går ut fra at det i Norge og andre land i Europa (som f.eks Østerrike) finnes gode statistikker over antall og type av ulykker. Jeg går også ut fra at det finnes sammenlignbar klassifikasjon over de ulike lands veistandard. Det bør da være svært enkelt å se om svært forskjellig straffenivå fører til større eller mindre trafikksikkerhet.

Norge og Østerike er ikke så dramatisk ulike land, bortsett fra på straffenivået. Hvis våre politikere har det minste rett i det de driver på med så bør det være betydelig flere ulykker i Østerrike enn i Norge.

Hvis det ikke er slik som våre politikere tror bør noen si tydelig i fra. Ingen er tjent med at arbeidet for økt trafikksikkerhet er inne på et blindspor.

Kan dere gi nett og blad leserne litt sakelig informasjon om temaet. ??

Med vennlig hilsen
Elling Skaar
---

Hei, og takk for mail

Du bør skaffe deg årets nest siste utgave av Bil, nummer 11, som hadde trafikksikkerhet som tema og viet nesten 10 sider til dette. Dessverre er vi en liten redaksjon på BilNorge, så vi har ikke kapasitet til å gå løs på slike omfattende oppgaver. Journalist Are Wormnæs forteller også om sine vanskeligheter med å innhente data, så noen sammenligning med ulykker i andre land blir nok nærmest umulig.

Jeg regner med at Bil kommer til å følge temaet videre på et senere tidspunkt, så du bør tegne et abonnement hvis du ikke allerede har det.

Mvh

Terje Ringen

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: