Aston Martin : Aston raffinerer DB7 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Aston raffinerer DB7
Selv om Aston Martin nylig viste to nye biler på de store amerikanske messene, har de også funnet tid til å bearbeide den eldste nålevende modellen sin. Resultat heter DB7 GT og GTA.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Det er nesten utrolig å tenke på at DB7 fyller ti år i år, for designmessig har den lite å skamme seg over. Fortsatt står den som en påle, og mange av linjene er overført i den kommende AMV8 som ble vist i Detroit. At bilen fortsatt har appell gir salgstallene tydelig signaler om, for DB7 har allerede solgt i høyere antall enn sine forgjengere DB4, DB5 og DB6 til sammen.

Men for å tilfredsstille sin kresne kundekrets har Aston nylig lansert en oppfrisket utgave av DB7 med høyere ytelser og forfinede kjøreegenskaper. Den nye bilen skal leveres i to versjoner: en 6-trinns manuell coupé (DB7 GT) og en med 5-trinns automatkasse (GTA). Disse skal selges parallelt med eksisterende DB7 Vantage Coupe og Volante modellene.

Aston Martin-sjef Dr. Ulrich Bez sier: ”En del av våre kunder ønsket visse forandringer i DB7 Vantage, og resultatet er den nye DB7 GT – en mer sporty utgave som ivaretar alle de egenskaper som har gjort DB7 så suksessrik.”

Spesielt er bilens aerodynamikk vektlagt for å oppnå bedre stabilitet og ved høye hastigheter. Resultatet av endringene er nesten 50% bedre marktrykk. Den karakteristiske Aston-grillen er forkrommet i GT-utgaven som også har fått skreddersydde 18-tommers felger og dekk fra Bridgestone i dimensjon 245/35 foran og 265/30 bak.

5,9-liters V12-motoren har fått 15 hester mer enn en vanlig DB7 og yter i GT-utgaven 435hk ved 6000 omdreininger. Maks dreiemoment er 556 Newtonmeter ved 5000 o/min. Det gir en toppfart på i overkant av 300 km/t og en akselerasjon fra 0 til 100km/t på under 5 sekunder. Den engelske prisen for en GT-utgave ligger ca 8.000 pund over en ordinær DB7 som i Norge har en prislapp på kr 1.865.150. Dermed bikker den nok så vidt to millioner her i landet.

I anledning helgens James Bond premiere byr vi på et fotoalbum med Aston-modeller fra de siste 50 årene. Klikk og kos deg.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: