Mer info om Auburn? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Mer info om Auburn?
Artikkel: Bilmerkenes historie
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Hei
Som bilentusiast leser jeg hyppig Bilnorges glimrende nettsider med stor interesse. Ingen dag blir god uten å ha fått med siste nytt her.

Som interessert i bilhistorie leser jeg dessuten med stor interesse artiklene om bilmerkenes historie.

I julepresang fikk jeg en bok som omhandler karosseribyggingen i lille Norge. Den omtaler drøyt 250 norske byggere (!) siden 20-tallet. Jeg har selvsagt kjent til noen norske produsenter, men ikke at det har vært et kvart tusen av de. Men, i et perspektiv på 80 år er det jo rom for mye. Alt fra "plankeskur på hjul" til lekre karosserier er bygget på ulike chassies, oftest amerikanske - og her er jeg endelig ved "sakens kjerne". Det dukket opp en drosjebil bygget på et amerikansk chassi av merke:
Aubern.

Chassiet var en 1928-mod med norskbygd karosseri. Må innrømme at jeg ikke kjente stort til dette merket - mulig jeg har hørt navnet, men det er i så fall alt. Vegen ble dermed kort til Bilnorges historiske merkeomtale - men nei. Der fant jeg intet om Aubern - under A der det var naturlig å lete i hvertfall.

Var merket så lite kjent at selv gutta på Bilnorge.no ikke kjenner det, tenkte jeg. Hva med Winding, den mannen har jo bilkunnskap som få, om noen, kan matche.

Jeg forsøker allikevel her. Finnes det noe info om Aubern: - merkets opprinnelse - og død, hva slags biler bygget de, var de utbredt i Europa osv.

Ville sette pris på om jeg fikk noe, evt. hint om noe litteratur der dette merket er omtalt.

På forhånd - takker så mye.
Ellers - lykke til videre med Bilnorge.no
Olav Lunde
---

Auburn heter biler, eldgammalt merke, og eksisterte frem til 1937 omtrent. Grunnen til at Volla ikke har skrevet om den er at han (foreløpig) bare skriver om merker som lever. Men det er masse stoff du kan finne om den allikevel, det er tross alt et av Amerikas nobleste bilmerker og tilhørte tilslutt den gruppen som også bygde Duesenberg og Cord (forhjulsdrevet vidunder som Sonja Henie kjørte rundt i i Oslo - kremgul og nydelig).

Gå på disse sidene her du, så finner du nok ut litt: http://clubs.hemmings.com/frameset.cfm?club=acdclub dette er adressen til klubben, og her er adressen til museet: www.acdmuseum.org/

God fornøyelse
Hilsen JoWiSø

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: