Alfa Romeo : Alfa med nytt konsept - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Alfa med nytt konsept
Mens Alfa Romeo er inne i sitt travleste ny-modell-program noensinne, får de jommen tid til å bygge en konseptbil også. Concept X het den i forkant av messen, og da skjønner du vel av navnet at vi snakker om en crossover igjen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

I dag, på presselanseringen, har Alfa avslørt at navnet på konseptbilen er Kamal, et ord som på sanskrit betyr fargen rød.

Som om det ikke er nok forteller de oss videre at ordet på arabisk betyr perfeksjon, eller ”syntesen av motsetninger”.

Dersom enda flere kan være så snille at de lanserer såkalte crossover-modeller, så lærer jeg kanskje en gang hva det egentlig er.

I dette tilfelle snakker Milano-fabrikken om en klar crossover av forskjellige kulturer (!). Off-road egenskaper (hvilket vel kanskje betyr at også her er det Audi-teknikk slik det var på Maseratis Kubang i Detroit – det skal bli spennende å se, og i så fall få høre mer om), innvendig plass og fleksibilitet som en MPV, tøff som en SUV og kjøre-egenskaper som en klassisk Alfa Romeo kompakt coupé.

Der var det crossover ja.

Teknikken er åpenbart plukket fra øverste hylle: 3,2-liters V6-motoren på 250 hester, og altså firehjulstrekk elektronisk styrt med tre differ og et Torsen-system i kraftfordelingen.

Presise parallellogramopphengninger både foran og bak.

Det er klart at Alfa Romeo ønsker å vise at det ikke bare er Volkswagen som kan bygge seriøse firehjulstrekkere med både muskler og high society kred. Så derfor har de lagt vekt på utseendet.

Robust ytre og 20-tommers hjul virker seriøst, glasstak og en rute i bakdøren som kan senkes antyder nærhet med naturen.

Og den store sentrale tunnelen i midten av bilen er gjort enda større for at den skal få plass til bortstuingsrom for småsaker, koppeholdere og annet. Baksetene kan foldes fullstendig flate og gi et meget generøst bagasjerom.

Er dette nok et signal på at Alfa Romeo er på vei mot USA?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: