Kitcars, slett ikke enkelt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Kitcars, slett ikke enkelt
Artikkelserie: KitCars
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Hei,

Leser med interesse det dere skriver om de forskjellige varianter av kitcar som finnes. Har selv hatt planer om å bygge en slik basert på ramme, motor/drivverk, hjuloppheng og bremser fra en Citroën. Dette var snakk om en Lomax som er et av de største og mest 'kurante' merkene av kitcars.

Imidlertid ble min søknad (om karosseribytte) til Biltilsynet her i Trondheim avslått. Etter å ha diskutert saken med dem kommer det frem at det å skifte hele karosseriet bare kan tillates dersom det er et lignende karosseri som skal komme i stedet. Mitt tilfelle var derfor å betrakte som 'oppbygging'.

Den definisjonen medfører ny engangsavgift for kjøretøyet og enda verre for meg; tekniske krav til bilen som om den var ny. Ut fra dette avslaget anser jeg det for umulig innenfor rimelige grenser å bygge kitcar i Norge.

Har jeg forstått regelverket riktig eller fins det andre utveier(smutthull)? Fins det andre i Norge som har bygd kitcar og fått godkjent det som karosseribytte?

Hvis jeg har riktig oppfatning er det trist og veldig nedslående å lese om alle mulige varianter som dere skriver om på deres utmerkede nettsted.

mvh
Vidar Jenssen
---

Regelverket er i grunnen ganske klart det. Bare at alle regler skal tolkes av den lokale biltilsynssjefen (eller hva han heter nå) og de velger alltid den enkleste utveien.

De gutta som får til dette er i meget stor grad de som er tilsluttet Amcarklubben i Trondheim. I siste nummer av Amcar (nr. 1 2003 står det en artikkel om enda en Cobra replica som har fått skilter på seg. Nå er vel ikke akkurat Citroën-alternativet noe for disse folkene her, men følger du med hos dem tror jeg nok det er et og annet tricks å lære. (www.amcar.no) Ellers bør du vite at det er spesielle regler for motorsykler (mindre enn fire hjul, mindre enn 400 kg eller noe slikt. Det var slik jeg fikk skilter på min trehjuling, i sin tid.

JoWiSø

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: