Mercedes-Benz : Ny runde SLR McLaren - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny runde SLR McLaren
Selv om antallet blir beskjedent for Mercedes-Benz’ nye superbil, SLR McLaren, er den omfattet med stor interesse fra presse og bilentusiaster. Her får du litt mer info og mange flere bilder å hygge deg med.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Vi har allerede vært gjennom det meste som er verd å fortelle om toseteren som produseres i samarbeid med Mercedes’ F1-partner, McLaren (Se kollega Wangsmos artikkel fra Frankfurt-utstillingen). En 5,5-liters kompressormatet V8 leverer 626hk (v/6.500 o/min.) og et maks dreiemoment på 780 Newtonmeter (v/3.250-5.000 o/min.). De første 100 km/t passeres i løpet av 3,8 sekunder, de neste hundre på 10,6 og holder du gassfoten nedtråkket i 28,8 sekunder er du oppe i 300km/t. Enda har den mer å gå på, potensiell toppfart er 334 km/t.

Det høres umiddelbart litt snodig ut at SLR er utstyrt med 5-trinns automatkasse når Mercedes benytter 7-trinns kasser i mange av sine andre biler. Med innstillingen ”Manual” velges ønsket gear ved hjelp av knapper (ikke hendler!) på rattet eller via gearvelgeren. ”Sport”, ”SuperSport” eller ”Race” kan velges avhengig av om du er på kosetur med svigermor eller vil ha frem smilet til en entusiast på svingete landeveier.

McLarens erfaringer fra F1 er i stor grad benyttet i utviklingen av SLR, og her finner vi utstrakt bruk av karbonfiber og aerodynamisk perfeksjon. Bakvingen løftes 10 grader når speedometernåla passerer 95 km/t, og ved harde oppbremsinger løfter den seg til 65º og fungerer som luftbrems, en teknikk kjent fra flyindustrien.

Vi har skrevet om Mercedes-Benz SLR McLaren i noen runder, men har vel ikke oppgitt målene tidligere. Den står på en akselavstand som måler 2.700mm, har en total lengde på 4.656mm, en bredde på 1.908mm og en høyde på 1.261mm. Egenvekten er 1768kg og du har et bagasjerom på 272 liter til disposisjon. Kjekt å vite er også at tankkapasiteten er på 97,6 liter, så selv med et oppgitt snittforbruk på 1,45 liter/mil kan du forflytte deg et stykke mellom hvert tankstopp.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: