Back to the Future - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Back to the Future
Alle de tre BttF-filmene bruker en deLorean som tidsmaskinen. En av verdens mest håpløse biler fikk en form for evig liv her i hvert fall, om kanskje ikke akkurat slik som mannen bak bilene hadde tenkt seg da han ville bygge karosseriet i rustfritt stål.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Egentlig er vel bilinnholdet best i starten av den første filmen der gatescenen hvor Marty og Jennifer venter på hennes far ser ut som en reklamefilm for AMC, med en Eagle 4WD, en Cherokee Chief og en Jeep Grand Wagoneer kjører frem og tilbake. Det er en god artikkel i Popular Mechanics fra 20 år tilbake, faktisk før den første filmen kom, om hvordan man bygget opp bilene til den første filmen.

Totalt ble det brukt tre kjørbare biler, og tre ble kuttet opp for bruk i studio. Det er sannsynlig at de samme bilene ble brukt i alle tre filmene (komplett med hjulkapsler fra en Dodge Polaris fra midten av 60-årene som en ivrig trivia-vokter har påpekt). Men til den siste filmen ble det kjøpt inn et nesten-vrak i tillegg, den bilen ble komplett slaktet i togkollisjons-scenen. Det ble bygget færre enn 9.000 slike biler – Back to the Future-innhogget tok ikke engang livet av en promille av dem, så her er det ikke noe å sutre over.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: