Citroën : Citroën med gate-kriger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Citroën med gate-kriger
På utstillingen i Bologna hadde Citroën en såpass ny bil at ikke de engang var sikre på hva dette var for noe. Men den het noe: C3 X-TReme, og det var liksom ingen tvil om hva den skulle være. En ekte Urban Guerilla bil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Bilen fulgte den oppskriften mange mindre modeller har vist oss i det siste. En del plastic-cladding i mørke kulører som gir inntrykk av robust kraft. Et par enkle grep til, takstativ i samme mørke farge, og kanskje heve hele bilen litt, og du har noe som ser ut som den kan erobre – om ikke villniset midt inne i Afrika - så i hvert fall villniset i Paris eller London.

X-TReme er et navn som nok antyder litt mer enn det som er innholdet. X har jo begynt å bety firehjulsdrift. Det er ikke mye firehjulsdrift her, men derimot antydes det at det brukes en ny transmisjon med en form for diff-brems (Torsen-diff?) som sørger for å føre all kraften til det forhjulet som ikke spinner. Selv uten firehjulsdrift skal man altså kunne få en mer effektiv overføring av det motoren byr på.

At den er ekstrem er vel også å overdrive, men Citroën har kanskje en egen oppfatning av hva ekstrem betyr siden de også har en produksjonsmodell av Berlingo nå som heter det samme. Men de har gjort maksimalt ut av den, og til og med tatt ekstra utgifter som å legge på en beskyttelsesplate under motoren – men kanskje mer for å hindre skader forårsaket av dårlig bygater enn for å gjøre det sikrere å fyke over steiner og stubber ute i terrenget.

At bilen også er løftet 30 mm gjør selvfølgelig sitt til at det ser enda litt mer brutalt ut. Og hjelper i det minste til at sjansene for å bulke dørene mot de nye høye fortauskantene når man åpner dem, blir mindre.

Det som er spennende med akkurat denne bilen er å se hvor lite som egentlig skal til for å forandre en veletablert bils uttrykk. I Bologna het den prototype, det er nok glimrende sjanser for at denne kommer i produksjon.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: