Nissan : Sært navn, Smarte løsninger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sært navn, Smarte løsninger
Selv om navnet er håpløst er Nissan Qashqai en bil som byr på en rekke smarte løsninger. En smart bybil for ukedager som tar deg med i villmarken i helgene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Nissan tror det går mot slutten for tradisjonelle småbiler og at segmentet blir overtatt av crossovere med dobbeltfunksjoner – biler som Qashqai. Den er ment for unge mennesker og byr på svært fleksible løsninger.

Første fra London
Qashqai er det første konseptet som kommer fra nyåpnede Nissan Design Europe (NDE) i London. Opphavet til navnet er en nomadestamme fra Iran, og visepresident Saturo Tai fra NDE kaller bilen en moderne nomade: ”Den er laget for unge mennesker som tilbringer uken i storbyen men ønsker seg ut i terrenget i helgene.”

Den har et coupé-lignende buet tak, høye ”hofter” og skrånende sideruter. Takbuen kjenner vi igjen fra andre av dagens Nissan-modeller, som Primera, Micra og 350Z. Bilen er utstyrt med firehjulsdrift og har en solid bakkeklaring på 237mm og relativt beskjedne overheng både foran og bak. Den har en lengde på 4,31m, er 1,86m bred og 1,57m høy på en akselavstand som måler 2,65m. Hjulene er spesiallaget av Michelin og består av 20-tommere med PAX run-flat system.

Låvedør
Fordørene åpnes normalt mens bakdørene er hengslet i bakkant og åpner seg nesten 90 grader. Kombinert med en ikke-eksisterende B-stolpe gjør dette at for- og baksetepassasjerene kan gå inn og ut samtidig, mye enklere enn i en konvensjonell firedørs bil. De fire separate setene er festet til en skinne i gulvet og sikkerheten for de ombordværende er dermed godt ivaretatt.

På passasjersiden kan setene klappes opp mot veggen slik at det blir god plass til en mountain bike uten at denne må demonteres. Den delte bakdøren kan åpnes i to deler slik at små gjenstander kan lastes gjennom det åpne bakvinduet mens nedre del av luken forsvinner under bilen når den åpnes. Bagasjerommet inneholder også en ”safe” hvor du kan låse inn verdifulle gjenstander.

Hitech lykter
Baklyktene strekker seg opp til takbuen mens bilen ser ut til å mangle hovedlykter foran. I realiteten inneholder disse både blinklys, tåkelys og LED hovedlys, men det meste er skjult bak en ”clear-ink” lakk som matcher bilens farge men som blir usynlig når lyktene tennes. Samme prinsipp som i et enveisspeil.

Qashqai har to store glasspaneler over seterekkene mens senterkonsollen inneholder knapper, lys, ventilasjon og ekstra oppbevaringsplass.

”Qashqai er en seriøs designstudie som viser én av de retninger Nissan kan velge i fremtiden. Det er en bil som tilpasser seg omgivelsene like raskt som de unge brukerne den er tiltenkt,” sier Satoru Tai.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: