Morgan : Sviktende kundelojalitet? <br>Lær av Roadster Square! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sviktende kundelojalitet?
Lær av Roadster Square!

Å drive god forretning gir ikke mye rom for sentimentalitet. Og bilsalg regnes unektelig blant de mer kyniske forretningsområdene. Så å hevde at kunder blir glade i en bilforhandler eller –importør er sikkert å ta hardt i. Men den kundelojaliteten som Morgan-importøren Roadster Square opplevde da de feiret 15 års jubileum lørdag, kan bare ha med én ting å gjøre: Følelser.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
”Imponerende” er bare første bokstav i fornavnet når 93 eksemplarer av et merke som har en kjørbar bestand på 270 stiller til en jubileumssammenkomst. Spesielt når mønstringen finner sted i en av årets travleste helger, med vårlige underholdnings- og kjøpetilbud en mass på den ene side og sommerforberedelser i form av båtpuss og sesongklargjøring av hytta på den andre. Morgan-kunder lar alt det der ligge når Hallan-familien kaller på en smule oppbacking.

Her er det også interessant å regne prosentforholdet mellom bestand og oppmøte sammenlignet med andre bilmerker og respektive merkeklubber . I Morgans tilfelle utgjorde oppmøtet nærmere 1/3 av bestanden. Dersom Buick- eller MG-klubben skulle ha mønstret en tilsvarende prosent av sine respektive merkebestander måtte de ha stilt med over 400 biler, Lanciaklubben med 250 og Porsche-klubben med rundt 700! Men neppe noen av disse får slik drahjelp av importøren som Morgan-eiere, og da får importørene heller ikke den oppbackingen som Roadster Square får.

Nå skal det ikke underslås at programmet som Roadster Square bød på var særdeles fristende for anglofile bilfreaks – med avslutning på den britiske ambassade som klimaks. Været var også særdeles roadstervennlig helt fra morganen av, og som den tredje store skyvehjelpen hva oppmøtet angår rekrutterte importøren biljournalister med Godt Omdømme (kremt) til å lufte importørens egen Morgan-samling (visstnok den største utenfor England) for anledningen.

For oss som stilte opp ble hele forestillingen et mentalt løft fra start til finish. Bare det å se og høre et knippe av de sagnomsuste Morgan-trehjulerne live kan gjøre en bilentusiast søvnløs gjennom resten av helgen (og slik ble det!). Et Oslo badet i lett varmende sol og smekkfullt av vårblide innbyggere gjorde ikke løftet mindre. Fire biler i bredden opp Karl Johan må bare oppleves, ”prøv med fem, fatter’n sier det går”, sa Christian Hallan. At flere 5-6 år gamle guttunger på fortauet brøler seg hese av begeistring over bilen du kjører i, glemmer man heller ikke så fort! Og etter å ha fylt Youngstorget fikk merkeentusiastene sitt ved at Hallan senior med ropert i handa gikk fra bil til bil og fortalte historien bak akkurat det eksemplaret.

Etter nok en parade opp hovedstadens hovedgate endte feiringen som nevnt på den britiske ambassaden, der en musikalsk trio underholdt med Hallan juniors kone som en glimrende solist. Taler ble holdt av far og sønn Hallan, Morgan-klubbens formann og redaktør, og ikke minst av den britiske ambassadøren selv. Samtlige 93 biler fikk parkert på området, deltakerne ble traktert med pølser og mineralvann, og ambassaden overrasket ved å presentere en egen bløtkake pyntet med en marsipan-Morgan på toppen. Til gjengjeld mottok ambassaden to Morgan-plakater signert av alle deltakerne, en hedersplakett fra Morgan-klubben og et håndtegnet ”te-kart” over Oslo.

En stor dag for Morgan-entusiaster, en stor dag for Roadster Square, og en stor dag for bortskjemte motorjournalister som plutselig oppdaget at Morganfugler på så mange måter har stått opp tidligere enn andre bilentusiaster.

Måtte det fortsatt være rom for denne type virksomhet i norsk bilbransje i minst en Hallan-generasjon til!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: