Ti på topp - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Ti på topp
Artikkel: Steinalderens ti-på-topp
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Hei,

Kjempemorsomme artikler! Synd med den manglende statistikken fra disse årene. Det kom en god del amerikanere - i tillegg til Chevrolet som er nevnt, var bl.a. Harald A. Møller importør av Dodge tror jeg.
Men et bilmerke savner jeg i oversikten; Volga - det var en ganske populær drosje og jeg husker det var mange av dem i slutten av 50 åra, begynnelsen av sekstitallet. Solgte de virkelig under 1000 stk?
Det var en utstrakt parallellimport fra opphevelsen av kjøpetillatelsen. Min far som drev bilverksted, importerte ca. 80 % Opel Rekord, litt VW boble og litt Taunus. En og annen Mercedes kom også. Tror han lå på 40 - 50 biler i året i begynnelsen av sekstiårene.
Finnes det noe statistikk på bruktimporten fra denne tiden?

Mvh
Knut Nyhagen

---

Bruktimport finnes det bare total (volum)statistikk på - ikke oppdelt på merker eller alder. Tollvesenet har sikkert store arkiver, men dels er det vanskelig å få åpnet dem, og dels vil det være en ganske tidkrevende oppgave å kopiere dem over på regneark.
Men Volga-nybilstatistikk har vi. Fra 1957 - det første året da det ble importert 18 slike, og til 1981 da de 14 siste kom inn ble det registrert til sammen 2944 Volga personbiler.

JoWiSø

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: