Renault : U-landsbilen ikke til Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
U-landsbilen ikke til Norge
Renault har i dag presentert bilen som har vært kjent under kodenavnet X90. For første gang i historien har en bilprodusent skapt en moderne bil spesielt for mennesker i fattige land.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Bil og BilNorges Knut Moberg er eneste norske representant når bilen i dag avdukes. Men han er langt fra alene på presentasjonen, hele 42 nasjoner er representert, de fleste fra Øst-Europa, Asia og Syd-Amerika. Ikke akkurat de typiske bilnasjonene. Her følger Mobergs rapport:

Renault lanserer nå den første moderne billigbilen. Logan skal koste 40.000 kroner og selges i alle land der man ikke har råd til dyre luksusbiler. Det blir produksjon i Romania (Dacia), i Iran, Kina, Russland og Colombia. Det blir ikke salg av bilen i Vest-Europa da bilen er utviklet eksklusivt for de 80 prosent av verdens befolkning som ikke har råd til a kjøpe dagens biler.

Logan kommer med bensin og dieselmotor og bilene kan bruke naturgass. Den første produksjonen blir i Romania. Bilene vil bli solgt både som Dacia og som Renault. Den helt nye bilen er bygget etter samme krav til sikkerhet og miljø som alle andre nye biler. Det er brukt en rekke komponenter fra øvrige Renaultmodeller.

Bilen bygges på Renaults B-plattform og hele forstillingen kommer fra Clio; Renault bekrefter at ny Clio lanseres om 18 måneder.

Logan skal bli en riktig verdensbil med et komplett modellprogram og en planlagt årsproduksjon på 700.000 biler. Beregninger gjort hos Renault Norge viser at bilen på det norske markedet ville ha ligget på mellom 80.000 og 90.000 kroner – ca halvparten av hva du må ut med for en tilsvarende bil i dag. Men foreløpig har Renault sperret for mulig eksport til vestlig Europa.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: