KNAs og NAFs bruktbilgarantier - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
KNAs og NAFs bruktbilgarantier
Da Norges Automobil-Forbund (NAF) i begynnelsen av mai lanserte sin bruktbilgaranti, ble den presentert som unik. Men dette fant ikke Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) seg i: KNA hadde da allerede i et år kunnet tilby sin bruktbilgaranti, som i følge KNA-direktør Rune Gaustad er bedre enn NAFs variant.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Fremfor alt tilbyr KNA sin bruktbilgaranti også til ikke-medlemmer. Deres garanti har heller ingen begrensning som sier at den kun kan kjøpes i forbindelse med et eierskifte, og den er således den mer fleksible av de to bruktbilgarantiene

KNA bruktbilgaranti gjelder biler som er 10 år eller yngre og som ikke har mer enn 200.000 km på telleren. Samarbeidspartnere er forsikringsmegleren QBX AS og den frittstående verkstedkjeden Bosch Car Service, som er spesielt sterke på elektronikk.

For at garantien skal gjelde, må bilen testes og være i orden. Dette utføres på et av de ca. 170 Bosch Car Service-verkstedene eller et av de 2-3 andre KNA-godkjente verkstedene. Ved driftsstans taues bilen til nærmeste verksted hvor feilen vil bli utbedret. Prisen på KNA-garantien er fra kr. 2000,- og oppover, avhengig av bl.a. biltype, men i liten grad bilens alder. Test på verksted er inkludert.

KNA-garantien omfatter svikt i elektroniske og mekaniske komponenter, dvs. plutselig funksjonsstans som ikke er forårsaket av normal slitasje, aldring eller uaktsomt bruk, og som må repareres for å gjenopprette normal funksjon. Kunden kan velge egenandel på hhv. 500 eller 2500 kroner når garantien tegnes, og om den skal gjelde i 6 eller 12 måneder, men det finnes ingen kilometerbegrensning. Valget står også mellom nivåene Ordinær og Gull. Begge dekker mekaniske feil, Gull dekker også elektroniske. Erstatningssummen kan gå helt opp til bilens totalverdi.

Kun et par hundre bruktbilgarantier ble tegnet hos KNA det første året, deriblant av en rekke frittstående bruktbilforhandlere. Årsaken er laber markedsføring. Ikke engang NAF visste om KNA-garantien. Men uansett mener NAF at deres egen garanti er unik fordi NAF gjennomfører en nøytral test i forkant og undersøker bilen når garantien skal benyttes. --NAF driver ikke noe verksted og har ingen interesse av å finne flere feil enn nødvendig for å reparere i etterkant. Vi gir dessuten leiebil i reparasjonstiden, sier deres representant Ulla Friis til Bilnytt.

NAFs bruktbilgaranti er altså et rent medlemstilbud ved eierskifter. Den koster 2490 kroner inkludert NAF-test når bilen kjøpes (verdi 1600 kroner), men i tillegg må man altså betale basismedlemskap i NAF som koster 485 kroner. Garantien gjelder i 6 måneder eller 10.000 km for biler som er 12 år eller yngre, og som har maks 200.000 km bak seg. Egenandel ved bruk av garantien er 500 kroner, og erstatningsbeløpet er begrenset oppad til 35.000 kroner

NAF-garantien omfatter svikt i motor med komponenter, drivverk, hjuloppheng, styring og bremser, samt plutselig svikt i elektronikk. Bilen skal besiktiges på nærmeste NAF Senter før reparasjon igangsettes. Ikke kjørbar bil vil bli fraktet dit av NAF Veitjeneste, dette er gratis for kunder med hovedmedlemskap til 765 kroner.

Felles for bruktbilgarantiene er at de gir en utvidet sikkerhet ved bilkjøp, sammenlignet med det som Kjøpsloven og Forbrukerkjøpsloven forplikter selgeren til.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: