Alt for mye brukt <br> - kjøpers marked - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Alt for mye brukt
- kjøpers marked

Bilforhandlerne drukner i brukte biler. Stort salg av nye biler har ført til altfor store lager av kurante brukte biler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Det er kjøpers marked der rabattene sitter løst og kundene kan ”bestemme hvor mye de vil betale for bilen”. Bilforhandlere snakker enda ikke om noen ”krise” – men de store lagre av brukte biler er en liten tikkende bombe. Det mange forhandlere nå håper på, er at prisstigningen på nye biler ved årsskifte vil gjøre at man kan beholde dagens priser på brukte biler. Øker ikke nybilprisene, frykter mange at det kan bli et ”krakk” på brukte biler.

Ta en typisk brukt VW Passat stasjonsvogn diesel - bruktimportert fra Tyskland. Det er en 2002 modell kjørt hele 177.000 km.

  • Da bilen første gang ble lagt ut for salg var prisen ferdig registrert kr 248.000
  • Neste gang man kunne se bilen annonsert var prisen senket til kr 243.000
  • Så ble den endret til kr 239.000.
  • Nå er prisen kr 232.000 og hele frontruta er dekket med plaketen ”Kupp”.

Det eneste som er skjedd med bilen i salgsperioden er at den har stått bom stille hos selgeren. Interessen for bilen har vært minimal. Den har vært annonsert på nett og andre steder. Men kundene uteblir.

Alle vil redusere lagrene
Lederen av Oslo og Omegn Bilbransjeforening, Frank H. Fredriksen, leder Volvo- og Renault forhandleren på Ski utenfor Oslo. Han innrømmer at bruktbiler er et problem og at hans bedrift ikke er den eneste som har for mange brukte biler.

-- Vi føler vi har kontroll i dag, men skulle gjerne ha redusert lagrene våre, sier han. Og det er han ikke alene om. – Jeg fikk nylig telefon fra en kollega som hadde tatt en brukt Volvo i innbytte. Og han ville så gjerne enten videreselge bilen til oss eller at vi kanskje kunne gjøre en byttehandel. Jeg kunne ikke hjelpe ham – for vi har mer enn nok biler.

Bilforhandlere innrømmer at årsaken til at de for tiden har mye brukt, er stort salg av nye biler. Det betyr flere innbyttebiler og det er først nå man merker at det fra september til desember ble utlevert mange nye biler.

Nå står nybilkundenes bruktbiler lagret tett på bruktbillageret. Mange forhandlere har ikke plass til alle bilene innendørs – og må derfor parkere dem under åpen himmel. Snart er bilene dekket av snø.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: