Audi : Ikke akkurat julerush:<br>Tungt å selge Audi og BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ikke akkurat julerush:
Tungt å selge Audi og BMW

Ønsker du å gå i ro og fred nå i den søte juletiden – da er bruktbilhallene det rette stedet. Det er bruktbiler i store antall – men det er nærmest støvsugd for interesserte kunder.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
De som jobber med brukte biler liker ikke de store bruktbillagrene. Fagfolk advarer særlig mot brukte Audi og BMW. De er tungsolgte, og det er alt for mange biler til salgs.

-- Den Audi A6 diesel du ser der borte, står stille som en museumsgjenstand, sier den erfarne bruktbilsjefen. Vi har den til salgs for en kunde, og godt er det. Bilen kom i sin tid som bruktimport fra Tyskland. Bilen har det utstyret slike biler skal ha – men vi har ikke hatt en eneste kunde som har reflektert på bilen. Tre ganger har vi lagt ut bilen på Internett. Og ikke en eneste kunde har tatt kontakt. Jeg har sjekket alt med bilen – og prisen er jeg hundre prosent sikker på er den rette. Men det hjelper ikke.

Bruktbilfolk reiser en advarende pekefinger mot brukte Audi og BMW. Bruktbilnettstedene svømmer over at biltypene og det er ikke bare merkeforhandlere som har mer enn nok.

-- Det ser ut at alle som jobber med bruktbiler har minst en brukt Audi, sier en bruktbilselger. Og man skal bare bruke noen minutter på nettet for å se at det er flere hundre biler til salgs.

Fra alle kanter
Bransjefolk forklarer det store utbudet av brukte Audi og BMW med at det ble solgt svært mange biler i årene fra 1998 til 2002. Det var stor import av brukte biler – og det er nå disse bilene som står hos bilforhandlere. Og mange har falt for den nye Audi-serien og bytter inn sine to til tre år gamle biler.

-- Audi-kundene er de mest merkebeviste, sier en selger. Når det lanseres en ny Audi er det mange av de mest trofaste som vil sikre seg siste modell. Det er ikke minst tilfelle med nye A3 og A6. Og mange av kundene lever i innbytte meget gode brukte biler.

Mye 2001
Det er Audi fra 1998, 2001 og 2002 som mange hevder er de tyngste å selge. Det gjelder særlig biler med 1,8 liters motor. Prisene er stive og ”på ruten pris” på en 2001 Audi A6 med 1,8 liters motor, ligger på rundt 300.000 kroner.

-- Og det er langt mellom de bruktbilkundene som har 300.000 i lomma til en brukt bil, sier en bruktbilsjef. Og kundene er ekstremt oppdatert på priser og tilbud. I mine 30 år i bruktbilbransjen, har jeg aldri opplevd at kundene er mer bevist på priser enn nå. Det virker som om alle har studert www.bilnorge.no og dermed kan alt om priser og tilbud. Her en dag kom det en kunde med utskrifter som signaliserte ”ikke prøv å lure meg – for jeg har satt meg inn i bruktbilsituasjonen.

Hva er det lite av?

-- Alt under 100.000 kroner – og firehjulstrekk er lett å selge nå om vinteren.

Hva med for eksempel brukte Kia?

-- Sportage er det spørsmål etter – ja, det gjelder det meste av firehjulstrekkere. Men jeg er mer usikkert på Kias personbiler. Jeg har taksert tre brukte Kia den siste måneden og bare et tilfelle endte med en handel. Og det er jeg glad for – jeg hadde ikke gledet meg til å ha tre brukte Kia personbiler i bruktbilhallen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: