Nissan : Qashqai ser dagens lys - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Qashqai ser dagens lys
I dag har Nissan avduket sin viktige nyhet. Qashqai skal vinne nye kunder som ønsker seg den komplette bilen. La oss håpe det vanskelige navnet ikke blir noen hindring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

 

”Ønsker alt”

Vi har møtt den som konseptbil tidligere, men nå ble naturligvis ikke produksjonsutgaven like ekstrem som showmobilen. Likevel skiller den seg ut fra den gemene hop av småbiler, og det er nettopp dette Nissan ønsker å vise at de tør.

”Europeiske kunder vil ha alt: Dynamiske design, gode kjøregenskaper og et attraktivt interiør. Qashqai tilbyr alt dette, og det er derfor denne bilen vil stå for vår salgsvekst i Europa og øke anerkjennelsen av Nissan som en seriøs, modig og innovativ merkevare,” sa Nissan- og Renault-sjef, Carlos Ghosn før han avduket bilen i Paris.

Han la til at Nissan forventer å selge 100.000 biler i Europa og at 80 % av disse ville bli solgt til nye Nissan-kunder.

 

Mellom etablerte

Det er kunder som synes en bil i C-segmentet, den såkalte Golf-klassen, blir for liten og at en SUV blir for stor, Nissan ønsker å rekruttere med sin nye modell. Mens øvre del av bilen har former som en sedan eller crossover, minner de nedre regioner mer om en kompakt SUV.

Bilens strategiske mål er 4,31 x 1,78 x 1,61 meter (LxBxH) over en akselavstand på 2,63 m. Det gjør Qashqai drøye 10 cm lenger enn en Golf, og omtrent 15 cm kortere enn en X-Trail. Den ligger også mellom disse biltypene hva angår høyde.

 

Bensin eller diesel, 2 eller 4

Fire motorer står på programmet når Qashqai entrer markedet i 2007. Bensinmotorene er en 1,6-liter med 115 hk og en 2,0-liter på 140 hk. Kunder som foretrekker diesel kan velge mellom en 1,5-liter med 106 hk / 240 Nm eller en 2,0-liter god for 150 hk / 320 Nm.

Alle biler har forhjulsdrift som standard, men 2,0-literne kan mot pristillegg leveres med Nissans All-Mode 4x4 system for økt fremkommelighet. Avhengig av motor tilbys fem- eller seks-trinns manuelle gearkasser, sekstrinns automat eller en CVT-kasse med manuell overstyringsmulighet.

 

Europeisk

Qashqai er designet av Nissan Design Europe og skal produseres ved anlegget i Sunderland, England. Lansering finner sted i februar 2007.

Mer om Qashqai kan du lese i en kommende utgave av BIL. Priser og øvrige detaljer følger nærmere den norske lanseringen.

Hvem konkurrentene blir kommer vi nærmere tilbake til, men vår første innskytelse er at den minner svært mye om nye Dodge Caliber. Dette bekreftes av kollega Trygve Bæra som var tilstede på avdukingen i Paris i dag. Han forteller også at bilen har et smart og moderne interiør, og at den norske importøren har størst tro på biler med 4WD.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: