BMW trekker seg fra Formel 1 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BMW trekker seg fra Formel 1
Motorsport matcher ikke lenger like godt med BMWs nye ansvarlige miljøprofil og når denne sesongen er over er 10 år med BMW i Formel 1 over.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
BMW-sjef Dr. Norbert Reithofer, sa at beslutningen var et resultat av at BMW har foredlet selskapets fremtidige strategi.

- Selvsagt er det en vanskelig avgjørelse for oss, men det er et bestemt grep som følger selskapets strategier. Premium vil i stadig økende grad bli definert som miljømessig ansvarlighet og vi ønsker å lede an i denne utviklingen. Formel 1 er ikke lenger en så viktig for oss, sa Reithofer.
 
Mario Theissen har ledet motorsportsatsingen til BMW siden 1999, han sier han forstår beslutningen.

- Selvsagt skulle vi, både de ansatte i Hinwil og Munich, gjerne fortsatt den ambisiøse satsingen og vise at denne sesongen bare var et feilskjær etter tre vellykkede sesonger. Men vi forstår at beslutningen er riktig ut fra selskapets ståsted. Vi kommer til å fokusere på de gjenstående løpene, og vise at vi har en seiersvilje som gjør at vi kan si farvel til Formel 1 med gode resultater, sa Theissen på dagens pressekonferanse.

 
BMW har hatt en katastrofesesong i Formel 1, og Dr. Klaus Draeger, som er styremedlem med ansvar for utvikling innrømmer at dårlige resultater også har vært en medvirkende årsak til at man trekker seg.
 
- Det tok oss tre år å etablere oss i toppen, dessverre har vi ikke klart å møte forventingene denne sesongen. Likevel har de ti årene i Formel 1 vært svært positive for ingeniørene som jobber med utvikling.
 
Dermed står både Robert Kubica og Nick Heidfeld uten arbeid neste år, og spekulasjonene går allerede om poske Kubica kan bli mannen som erstatter Felipe Massa i Ferrari – i hvert fall resten av denne sesongen. Massa ble kraftig skadet under kvalifiseringen til sist helgs løp i Ungarn da han ble truffet i hodet av en del fra hjulopphenget på en annen bil.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: