Hyundai Sonata: Ny Sonata i New York - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Ny Sonata i New York
Hyundai debuterer sin nye Sonata i amerikansk drakt på bilutstillingen i New York. Den får nye, spennende drivlinjer.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Tidligere har vi møtt denne bilen i koreansk innpakning, men nå er den igang med globaliseringsprosessen. Først ut etter hjemmemarkedet er USA hvor den står utstilt på bilutstillingen i New York i disse dager.

SE: Ny Sonata i Kora her

Mye kan tyde på at den bytter navn før den senere i år skal lanseres på vårt kontinent. Hyundai har jo erstattet modellnavn med i-betegnelser de senere årene, og derfor vil denne trolig få betegnelsen i40.

LES OM: Kias nye storbil

Foreløpig er den vist med tre alternative drivlinjer, men innen den nye modellen når Europa vil det nok også komme et dieselalternativ på programmet.

Hybrid

En av løsningene som er vist er ”Blue Drive” – en fullhybrid drivlinje som kan kjøres rent elektrisk, med en kombinasjon av bensin- og el-motor, eller bare på bensinmotoren.

El-motoren byr på 30 kW (40 hk) og har et maks dreiemoment på 205 Nm. Bensinmotoren er på 2,4 liter, har 169 hk og et dreiemoment på 211 Nm.

Hyundai anvender avansert batteriteknologi, såkalt Litium Polymer batterier som skal ha store fordeler fremfor eksisterende nikkel metallhydrid og litium-ione batterier. Teknologien er kjent fra bærbare computere, og perfeksjonert for bruk i bilbransjen.

Turbo

I tillegg til versjonen med hybrid drivlinje lanserer Hyundai også en utgave med 2,0-liters direkteinnsprøytet bensinmotor med turbo – den første bilen ut fra Hyundai med denne kombinasjonen.

Motoren byr på 277 hk ved 6.000 omdreininger. Maks dreiemoment er 365 Newtonmeter i området mellom 1.800 og 4.500 omdreininger.

I løpet av høsten får vi nok flere detaljer om den nye Hyundai-modellen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: