Volkswagen Touran: Enda bedre Touran - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Enda bedre Touran
FØRSTEINNTRYKKET: Volkswagen er klar med en ny Touran. Den kommer til Norge i september. Vi dro til Köln for en første prøvetur.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er Norges mest populære flerbruksbil de siste årene som nå står klar i ny drakt. Som med Golf VI er det ikke snakk om en helt ny bil, men en kraftig ansiktsløftning. Man skal være forsiktig med å gjøre for store inngrep i noe som selger så bra som Touran.

De mest synlige inngrepene er gjort i fronten der en ny, moderne VW-grill og nye lykter er på plass. Hekken har fått todelte baklykter. Dermed finner vi likhetstrekk med Golf VI i begge ender.

Interiøret har en rekke nye detaljer, som ratt og girspak. Dashbordet er utført i materialer med myke overflater, og dette gir en høyere kvalitetsfølelse når man befinner seg bak rattet.

Familievennlig

Touran er som skreddersydd for barnefamilier. Med utvendige mål omtrent som en Golf, kun 20 cm lengre, er den smidig å kjøre.

Bilen leveres som standard med fem seter og et gedigent bagasjerom, men 40 prosent av kundene velger å spandere 13.500 kroner for å få med to ekstra seter.

Andre seterad er fleksibel, den kan skyves i lengderetningen og de tre setene kan legges ned eller tas ut individuelt, med enkle håndgrep.

Nye Touran er svært godt støydempet, enten du kjører diesel eller bensinmotor. Selv i høye hastigheter på tysk autobahn kommuniserte vi to i forsetene uten å anstrenge stemmebåndene.

Stort og smått

Seks forskjellige motorer skal tilbys på det norske markedet, tre for diesel, to for bensin og en Ecofuel for naturgass eller bensin. Sekstrinns manuell girkasse er standard, men de fleste motorer kan også kombineres med DSG dobbelclutch-kasse.

To nye motorer lanseres i forbindelse med nykommeren, begge med BlueMotion teknologi for å redusere forbruket. 1,6 TDI erstatter den tidligere 1,9 TDI med 105 hk. Den moderne common rail-motoren er stillegående og vil oppfattes som sprek nok av de fleste.

Den andre nykommeren er 1,2 TSI med turbo, som trass i et beskjedent slagvolum varter opp med 105 hk og et dreiemoment på 175 Nm. Også denne gir Touran akseptabelt skyv, selv om du trenger litt mer tid på forbikjøringer enn hva tilfellet er med 1,6 TDI.

Nye Touran er på plass hos norske forhandlere som personbil fra september, mens varebilen følger i november. Prisene er foreløpig ikke fastlagt men forventes å bli på nivå med forgjengeren, til tross for et noe høyere utstyrsnivå.

Det er dermed ingen grunn til å forvente at nye Touran blir mindre populær enn dagens.

 

FAKTA Volkwagen Touran 1,6 TDI BlueMotion

Motor:

4-syl. diesel rekkemotor, 1598 ccm.

Effekt:

77 kW (105 hk) v/ 4400 o/min.
250 Nm v/1500-2500 o/min.

Mål:

440/179/167 cm. (L/B/H)

Akselavstand:

267,8 cm.

Egenvekt:

1544 kg.

Bagasjerom:

695-1989 liter

0-100 km/t:

12,8 sek.

Toppfart:

186 km/t.

Snittforbruk:

0,46 l/mil.

CO2-utslipp:

121 g/km.

Pris:

Fra ca kr 290.000

Konkurrenter: Citroën C4 Picasso, Mazda5, Nissan Qashqai+2, Opel Zafira, Renault Scenic, Toyota Verso

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: