Volkswagen Sharan: Ny Sharan på veien - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
38 bilder i galleri
Ny Sharan på veien
FØRSTEINNTRYKKET: Volkswagen lanserer en lenge etterlengtet Sharan. Vi dro til Bayern for en første prøvekjøring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er en traust modell som pensjoneres når Volkswagen lanserer sine nye Sharan 15 år etter originalen. Bilen ble opprinnelig solgt som tre modeller, VW Sharan, Ford Galaxy og Seat Alhambra.

I 2005 lanserte Ford ny Galaxy mens Volkswagen og Seat opprettholdt produksjonen av den gamle modellen som altså først nå blir erstattet. Som den gamle skal også den nye produseres i Portugal, og sannsynligheten er nok stor for at den også dukker opp med Seat-logo.

Lengden på nye Sharan er økt med hele 220 mm og bredden med 90 mm. At den er 12 mm lavere gir bilen et mer dynamisk utseende. Fronten er moderne Volkswagen slik vi er blitt vant til de siste årene. Kall det gjerne tidløst design.

Fleksibel

Bilen har et fleksibelt og praktisk interiør med fem, seks eller syv seter. I Norge er syv seter standard, men du får den også som toseters varebil – en utgave som er populær takket være gunstige avgifter.

Mens setene på den opprinnelige Sharan måtte tas ut når de ikke skulle benyttes, har nykommeren smarte seter som i en håndvending kan felles ned i gulvet.

Store skyvedører gjør adkomsten til de bakre seterader bekvem, og selv i tredje seterad er det akseptabel plass til voksne personer. Bagasjerommet har en kapasitet på fra 267 til 2430 liter, avhengig av hvor mange seter som er i bruk.

Kun diesel

Bilen skal selges med fire alternative motorer, to for diesel og to for bensin. Den norske importøren velger kun å markedsføre dieselmotorer – du kan velge mellom tolitere på 140 og 170 hk.

Standard er 6-trinns manuell girkasse, men legg gjerne til noen tusenlapper for å få den med DSG-kasse som automatisk gjør jobben. Fra 2011 kan du også få enkelte utgaver med firehjulsdrift.

Nye Sharan har et aktivt chassis som lar deg velge mellom Comfort og Sport. På Comfort cruiser du mykt og behagelig mens Sport lar deg forsere svingete vei mer effektivt og smidig.

Møter S-Max

Volkswagen har sett seg ut Ford som hovedkonkurrent. Selv om Galaxy er nærmest Sharan i volum, er det den populære S-Max som blir viktigste rival selv om den er litt mindre.

Volkswagen priser Sharan mot S-Max, og det innebærer priser fra ca 430.000 kroner med 140-hesters motor. Når en 115-hester kommer på markedet neste sommer, vil prisene klatre under kr 400.000.

Mens S-Max er den mest sportslige av de to på veien, varter Sharan opp med mer plass og praktiske skyvedører.

 

FAKTA Volkswagen Sharan 2,0 TDI 140hk

Motor:

4-sylindret common rail diesel, 1968 ccm.

Effekt:

103 kW (140 hk) v/4200 o/min.
320 Nm v/1750-2500 o/min

Mål:

485/190/172 cm (L/B/H)

Akselavstand:

291,9 cm

Egenvekt:

1728 kg.

Bagasjerom:

267-2430 liter.

Aks. 0-100 km/t:

10,9 sek.

Toppfart:

191 km/t.

Snittforbruk:

0,57 l/mil.

CO2-utslipp:

149 g/km.

Pris:

Ikke fastlagt, fra ca kr 430.000

 

Konkurrenter: Ford S-Max og Galaxy, Mitsubishi Grandis, Peugeot 807, Renault Espace

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: