Land Rover Freelander: Freelander med forhjulsdrift - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Freelander med forhjulsdrift
Land Rover har i alle år vært synonymt med off-road og firehjulsdrift. Det blir det slutt på når 2011-modellen av Freelander lanseres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det har blitt en trend at kompakte SUVer leveres med tohjulsdrift i tillegg til firehjulsdrift de siste årene. Du sparer penger både på bil og drivstoff dersom du klarer deg med drift på for- eller bakhjulene, og det er det mange som gjør i varmere strøk.

Dette tar Land Rover konsekvensen av – når 2011-modellene av Freelander lanseres, er forhjulsdrift et nytt alternativ i tillegg til firehjulsdrift.

Freelander 2 eD4 er betegnelsen på den nye modellvarianten som kan skilte med et snittforbruk på 0,47 liter på mila. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 158 gram per kilometer.

– Med denne modellen tar vi opp konkurransen i det svært populære 2WD SUV-markedet, sier Land Rovers administrerende direktør, Phil Popham.

– I Europa utgjør SUV med tohjulstrekk 23 prosent av totalmarkedet for SUV, og vi ønsker å være en sterk aktør her, fortsetter han.

– Tohjulsdrift er bare ett eksempel på hvordan vi videreutvikler bilenes effektivitet. Vi skal selvsagt fortsette å lage ”verdens beste terrengkjøretøy” for de som ønsker firehjulstrekk, men nå får også de som ikke har behovet for firehjulstrekk et alternativ, konkluderer Popham.

Bilen har en 2,2-liters dieselmotor som yter 150 hk og har et maks dreiemoment på 420 Nm. Den gjør null til hundre på 10,9 sekunder og har en potensiell toppfart på 180 km/t.

Den samme motoren er selvsagt tilgjengelig med firehjulsdrift og kan da også leveres i en kraftigere versjon med 190 hk. Maks dreiemoment er imidlertid det samme i begge, så her legger du trolig igjen mye avgiftskroner for å oppnå litt ekstra effekt.

Små endringer er foretatt i fronten på Freelander og den får nye lykter både foran og bak. En nyttig finesse på nye Freelander er ”diesel misfueling device” som gjør det umulig å tanke annet enn diesel. Biler med manuell girkasse får auto stopp / start som standard.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: