Flere bruker bobilen hele året - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Flere bruker bobilen hele året
Selv om det er flest godt voksne som kjøper bobil, merker selgere av bobiler at det også er yngre kjøpere som reflekterer over denne ferieformen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

- Det er nok sånn at de fleste bobiler i hovedsak brukes av to voksne personer. Så tar de heller med seg barnebarn eller vennepar når de skal ut på tur, forteller Tommy Aasen hos Oslo Caravan.

Han har imidlertid forsøkt seg på bobilferie selv også, sammen med familie, og anbefaler det gjerne til folk som ennå ikke har fylt 40.

- Det blir jo gjerne litt trangere i en bobil enn om du er på ei hytte, så du må være forberedt på at man bor litt oppå hverandre. Til gjengjeld har du en helt unik frihet til å ta ferie der du vil, sier han.

Året rundt

Både Aasen og daglig leder Tom Daler merker at flere bobileiere nå gjerne vil bruke bilen hele året. Det har gjort at bobilprodusentene også bygger biler som er velegnet til nordisk camping, med varme i gulvene og god isolering.

- Solano T615 fra Bürstner er Norges mest solgte bobil flere år på rad, og et godt eksempel på en slik bil, sier Daler – og snurrer rundt i kapteinstolen før han viser oss rundt i kupeen.

Det er da heller ingen grunn til å leve spartansk selv om man velger bobil som ferieform. Ikke ulikt det man kjenner fra båter er det svært mye utstyr, og lagt opp til komfort.

- Mange bobilbrukere velger jo å kjøre bilene sine sørover på vinteren, og utnytter sånn sett muligheten til å kjøre etter det gode været, forteller Aasen.

Brukt eller nytt?

Den kjente tofotsyken herjer også blant de som trives i bobil. Det betyr at det kan være fare for at bilen vokser i takt med ambisjonene, og det finnes mye å velge mellom.

- Vi har brukte biler fra rundt 250.000 kroner. Da får du en halvintegrert bil fra midten av nittitallet, forteller Aasen. Ellers fins det nye biler som starter rett under en halv million, mens mange nok velger å bruke noe mer, og ender opp mellom trekvart og en hel million.

- Det er viktig å tenke godt igjennom hva du vil ha. Det er ikke nødvendigvis smart å velge den minste og billigste bilen selv om du skal forsøke deg på dette for første gang, det kan ofte bli dyrt om du må bytte den igjen etter kort tid, råder de to selgerne.

Hva skal du bruke den til?

Det er viktig å tenke igjennom bruken av bilen. Det er slik i dag at en bobil ikke er registrert for flere enn den har sengeplasser til.

- Familier går ofte for alkovebiler, der er det gjerne seks sengeplasser. De som normalt bare er to, vil nok fort velge en bil som er registrert for fire, da får man gjerne meget god soveplass til to, og så ekstrasenger som brukes når man har med seg gjester.

- Mange av bilene har også stor markise i så godt som hele bilens lengde, som gjør at du også får god uteplass, sier Aasen og Daler.

LES OGSÅ: Lei først - kjøp etterpå

OVERSIKT: Ulike typer til ulikt bruk

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: