Peugeot 3008: Dieselhybriden er her - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Dieselhybriden er her
Peugeot er først ute med en produksjonsklar dieselhybrid når de lanserer sin 3008 HYbrid4 på Paris-utstillingen. Den er klar for markedet våren 2011.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Foreløpig har det vært vanlig for hybridmodellene å kombinere bensin- og elektrisk motor, men PSA-gruppen fortalte tidlig at de ville utvikle en drivlinje som kombinerte en mer effektiv dieselmotor med en el-motor.

I Paris om en måneds tid, avduker de sin nye 3008 HYbrid4 som kombinerer en 2,0 HDi FAP på 120 kW (163 hk) med en el-motor som supplerer 27 kW (37 hk). Ifølge Peugeot er dette en perfekt kombinasjon når lavt forbruk er målsettingen.

Den nye hybridmodellen byr på egenskaper som:

- Firehjulsdrift

- En samlet effekt på 200 hk

- Mulighet for helt utslippsfri kjøring over korte avstander

- Et snittforbruk på 0,38 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 99 g/km

Føreren kan velge mellom fire alternative kjøremodus – ZEV, 4WD, Sport eller Auto.

Når man tvinger bilen til å benytte firehjulsdrift har man 200 hk og 500 Nm til disposisjon. Dieselmotoren leverer 163 hk og 300 Nm til forhjulene mens el-motoren supplerer 37 hk og 200 Nm til bakhjulene.

Innstilt på ZEV (Zero Emission Vehicle) benytter bilen kun el-motoren, mens den på Auto og Sport kombinerer diesel- og elmotor. Forskjellen på de to er at Sport gir raskere girskift og innbyr til en mer aktiv kjørestil.

3008 HYbrid4 benytter en elektronisk styrt 6-trinns manuell girkasse. Denne kan kjøres på automatikk eller man kan selv velge gir via hendler på rattet.

Foreløpig er Peugeot sparsomme når det gjelder rekkevidde med ren elektrisk drift, men det er neppe så lenge før vi får satt oss bak rattet i nyskapningen for en første kjøretur.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: