Mercedes-Benz R-Klasse: Det beste fra to kontinenter - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
72 bilder i galleri
Det beste fra to kontinenter
FØRSTEINNTRYKKET: Når man tar en porsjon tysk prestisje og blander med amerikansk komfort, kan resultatet godt bli en Mercedes R-Klasse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

USA er største marked for Mercedes R-Klasse, og logisk nok produseres den også på dette kontinentet sammen med SUVene ML- og GL-klasse.

Nå gir Mercedes bilen et nytt, moderne ansikt ved å skifte ut myke komponenter og lykter. Noen grep gjøres også i interiøret, men de største endringene skjer med drivlinjene som gjennomgående får økt effekt og senket forbruk.

R-Klasse tilbys med seks forskjellige motorer, tre for bensin og like mange for diesel. Alle har en meget komfortabel 7G-Tronic automatgirkasse som standard.

Bensinmotorene er primært laget for amerikanere som ikke er overvettes begeistret for diesel – det er liksom noe man fyller på lastebiler, pickups og trucks ”over there”.

For Europa er det dieselvariantene som er mest interessante. Basert på en 3-liters V6-blokk tilbyr Mercedes tre alternativer – R 300 CDI Blue Efficiency, R 350 CDI 4Matic og R 350 BlueTec 4Matic.

Førstnevnte er uaktuell for Norge siden den kun leveres i kort utgave med bakhjulsdrift – her selges det kun firehjulsdrift. Totalsalget er så lite at importøren har valgt å begrense utvalget.

Dermed blir mest interessante varianten her R 350 BlueTec 4Matic. Som personbil har den en prislapp på en million kroner, mens de som klarer seg med to seter kan spare drøye tre hundre tusen.

BlueTec medfører så lave utslipp at den er klar for å møte EU6-kravene som innføres først i 2014. Det oppnås blant annet ved å benytte AdBlue – et tilsetningsstoff som effektivt renser eksosen.

R-Klasse er en meget komfortabel storbil med god plass til seks personer i hvert sitt separate sete. En typisk turbil som lar deg cruise uanstrengt over lange avstander, men som også byr på sportslige egenskaper på svingete landevei. 

 

FAKTA Mercedes R 350 BlueTec 4Matic

Motor:

6-syl. V-motor / diesel, 2987 ccm.

Effekt:

155 kW (211 hk) v/ 3400 o/min.
540 Nm v/1600-2400 o/min.

Mål:

516/192/168 cm. (L/B/H)

Akselavstand:

321,5 cm.

Egenvekt:

2335 kg.

Bagasjerom:

633-2385 liter

0-100 km/t:

8,9 sek.

Toppfart:

220 km/t.

Snittforbruk:

0,84 l/mil.

CO2-utslipp:

222 g/km.

Pris:

kr 1.007.500.

 

Konkurrenter: Ingen direkte med tilsvarende komfort

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: