Lotus : Ny Elite fra Lotus - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Ny Elite fra Lotus
Lotus, kjent for produksjon av lette sportsbiler, bringer en tung nyhet til Paris. Har de gått fra konseptet?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Elite er en klassisk betegnelse hos Lotus, og nå røper de planene om å lansere en ny luksuriøs sportsbil med det sagnomsuste navnet.

LES: Lotus historie

Riktignok er det en reinspikka prototyp Lotus skal stille ut i Paris, men detaljene rundt den er så detaljerte at her lukter det produksjon.

Og det innrømmer da også Lotus. Produksjonen skal starte i 2014, og de første bilene skal rulle på veien noen måneder senere.

Det er primært lette biler med kompakte, effektive drivlinjer som dominerer hos Lotus, men i forbindelse med Elite forlater de sine kjerneverdier for å tilfredsstille de mer komfort- og luksusorienterte kundene.

Full av motsetninger
Toppsjef hos Lotus, Dany Bahar forklarer:

- Det er ingen tvil om at Elite har et lekkert utseende, men det er en bil som leverer langt over forventningene på andre områder også. Kall den gjerne en bil full av motsetninger, sier Bahar.

- Den er kompakt, men likevel rommelig, har høye ytelser, men lave utslipp. Den har lav vekt, men er likevel solid bygget. Det er en bil vi er svært stolte av, og vi tror ikke det fins noe annet som kan sammenlignes med denne, fortsetter Bahar.

LES OM: Hybrid Lotus

Han forklarer videre at det ikke var noen enkel beslutning for Lotus å ta avgjørelsen om å bygge en sportsbil i denne klassen:

- Men merk mine ord – det er et interessant marked for Elite. Den har sportsbilens rå egenskaper kombinert med en høy grad av komfort og plass.

- Mange mener Lotus burde holde seg til små, lette sportsbiler, så det var ikke lett å fatte beslutningen om å designe en ny Elite. Men vi vet at Lotus har lykkes på dette feltet tidligere, og er overbevist om at vi skal greie det igjen.

Klassisk
Elite er en klassisk 2+2 coupé med automatisk avtagbar hardtop. Den måler 4,60 x 1,90 x 1,32 meter. En vekt på 1650 kg er høy i Lotus-terminolgi, men lav for en sportsbil i denne klassen.

Motoren er front/midtstilt – en 5,0-liters V8 som i kombinasjon med en el-motor integrert i girkassen byr på 620 hk og 720 Nm. Drivhjulene sitter bak, og Lotus antyder null til hundre på ned mot 3,5 sekunder og potensiell toppfart på 315 km/t.

Det antydes en pris på 115.000 pund i England, hos oss vil den nok ligge i området tre millioner kroner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: