Opel Astra: Opels ledestjerne - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
Opels ledestjerne
FØRSTEINNTRYKK: Astra stasjonsvogn er verken den største eller den mest prestisjefylte bilmodellen fra Opel, men den er desidert den viktigste for den norske importøren.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Midt i desember er den nye Opel Astra stasjonsvogn, eller Sports Tourer som er den offisielle betegnelsen, på plass hos landets 65 Opel-forhandlere. Selve lanseringen venter imidlertid Opel med til den andre uken på nyåret.

Med laveste utstyrsnivå, som blir Enjoy ettersom Essentia ikke blir tatt inn til Norge, starter prisen på under 235.000 kroner både med bensin- og dieselmotor.

Målet er 2800
Den norske Opel-importøren, som i løpet av noen uker kommer til å skifte navn fra GM Norge til Opel Norge, har tatt mål av seg til å selge 2800 Astra i 2011. Av dette skal hele 2000 være den nye stasjonsvognen.

Det betyr at det er Astra stasjonsvogn som i første rekke skal løfte Opels markedsandel her hjemme, ettersom Insignia ”bare” er tenkt solgt i 1500 eksemplarer neste år.

Sammenlignet med forgjengeren er det først og fremst utvendig lengde og sporvidde som har vokst på nykommeren. Lengden er nemlig strukket med 18,5 cm, mens akselavstanden er redusert med 2 cm.

Drøyere sporvidde
At kjøreegenskapene har blitt skjerpet, skyldes ikke minst en ny konstruksjon av bakakselen samt at sporvidden er økt med drøyt 5 cm foran og 6 cm bak.

Det samme adaptive chassiset som på kombikupéen, det vil si det elektronisk styrte FlexRide-systemet, gir store valgmuligheter når det gjelder kjøreegenskapene.

Hvis du er av dem som gjerne nyter en kjøretur, vil vi absolutt anbefale å krysse av for FlexRide, selv om det betyr en merkostnad på 8500 kroner.

Ulempen er at det ikke kan kombineres med verken de minste motorene eller 16-tommers hjul.

Ni motorvalg
Ni motorer, fem bensin- og fire dieselmotorer, står på programmet. Her hjemme antar vi at 1,7- og 1,3-liters dieselmotor med henholdsvis 110 og 95 hester, blir blant de mest populære.

Sistnevnte motor, som kommer i ecoFlex-utgave med start/stopp-system, kan vise til et snittforbruk på beskjedne 0,4 liter/mil og et CO2-utslipp på 109 g/km. Denne motoren er klar for produksjon i løpet av januar.

Av bensinmotorene vil nok 1,4-literen med 120 hester bli den som selger mest. Dette er samme motor som debuterte i Opel Meriva tidligere i år.

Ryddig bagasjerom
Bagasjerommet kan gjøres mer fleksibelt ved hjelp av FlexOrganizer-systemet som koster 2500 kroner ekstra. Nett og skillevegger gjør det mulig å tilpasse bagasjerommet til eget behov.

FlexFold-systemet, som innebærer at du kan felle ned bakseteryggen ved et trykk på en knapp innenfor den åpne bakluka, er standard på bilene som tas inn til Norge.

Dessuten kan bilen leveres med bagasjedekselet som kalles Easy Access Cove. Står du der med hendene fulle av unger eller bæreposer, er det bare å gi dekselet en liten dytt med albuen, så glir det opp og ut av veien.

Selv om bilen har lagt på seg i lengden, har ikke lastevolumet økt. Bagasjerommet er omtrent like stort som før, men med sine rette sidevegger er det lett å utnytte rommet på en effektiv måte.

 

FAKTA Opel Astra Sports Tourer 1.7 CDTi Cosmo

Motor:

4-syl. diesel, 1686 ccm

Effekt:

81 kW (110 hk) v/3800 o/min.
260 Nm v/1700-2550 o/min.

Mål:

470 x 181,5 x 154 cm (L/B/H)

Akselavstand:

268,5 cm

Bagasjevolum:

500-1550 liter

Egenvekt m/fører:

1425 kg

Aks. 0-100 km/t:

13,0 sek

Toppfart:

180 km/t

Forbruk blandet kjøring:

0,45 l/mil

CO2-utslipp:

119 g/km

Pris fra:

kr 232.900

Pris som prøvekjørt:

kr 272.900

Lansering i Norge:

Januar 2011

Konkurrenter: Stasjonsvognutgavene av Volkswagen Golf, Ford Focus, Peugeot 308, Hyundai i30, Kia Ceed.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: