Mini : Rask Mini-debut - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Rask Mini-debut
Det er kjent at Mini skal kjøre utvalgte WRC-runder i 2011, men allerede første nyttårsdag står en bil på startstreken i Buenos Aires.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

X-raid Team har nemlig på rekordtid bygget en Mini All4 Racing-versjon, og med den stiller de til start i det krevende Dakar Rally i Syd-Amerka.

Diskusjonen rundt prosjektet startet sommeren 2009, men den endelige beslutningen om å delta i 2011-utgaven av Dakar Argentina-Chile ble først fattet i høst. Deretter ble bilen bygget på rekordtid og står nå klar til start i Buenos Aires 1. januar 2011.

Mini All4 Racing vil inngå i X-raids 7-bilteam – det største team som noensinne har startet i løpets 33-årige historie. For selv om Afrika er byttet ut med Syd-Amerika grunnet politiske uroligheter, er ikke løpet mindre krevende.

Bilen er i stor grad bygget på en BMW X3 CC som har deltatt i rallyet de tre siste årene. Den får en dieselmotor med ca 315 hester og et dreiemoment på 710 Newtonmeter.

- Sammenlignet med X3 CC vil Mini få bedre kjøreegenskaper siden den er kortere og lavere, sier Sven Quandt, direktør for X-raid teamet. Han legger til at bilen er forbedret på flere områder ved å omplassere enkelte komponenter og senke tyngdepunktet.

Mini trekker fordeler av større luftinntak, et panser som strekker seg langt frem og et luftinntak på taket. Bilene er litt vanskeligere å komme inn og ut av, men det anser Quandt som et mindre problem.

Mini All4 Racing er 10 cm kortere enn X3 CC, ca 3 cm lavere og har 10 cm kortere overheng bak.

Bilen skal kjøres av et fransk team med fører Guerlain Chicherit og kartleser Michel Périn. Løpet starter i Buenos Aires 1. januar og har målgang i den argentinske hovedstaden 16. januar.

Til sammen skal det kjøres ca 9000 kilometer, blant annet lange ørkenstrekninger i Atacama.

Du finner mer info om rallyet her

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: