Volkswagen Passat: Stor Passat for USA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Stor Passat for USA
I forkant av Detroit-utstillingen har Volkswagen røpet detaljene rundt sin nye USA-modell. Den blir tidenes største Passat.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Du har lest om den nye USA-modellen fra Volkswagen her på BilNorge.no noen ganger, men nå slipper Volkswagen mer konkret informasjon om den nye modellen. Blant annet at den skal hete Passat, og dermed erstatte dagens Passat i stedet for å øke utvalget.

LES: Mer om USA-VW

I kjent amerikansk stil blir dette en stor bil. Den får en total lengde 487 cm, en bredde på 184 cm og en akselavstand på 280 cm.

Det betyr at den er 11cm lengre, 2 cm bredere og har fått strukket akselavstanden med 9 cm sammenlignet med ”vår” Passat.

Prisgunstig
Basisversjonen får en 5-sylindret bensinmotor med 170 hk. Alternativt kan bilen utstyres med en 140-hesters dieselmotor eller en sekssylindret bensinmotor, VR6, med 280 hk. Sistnevnte har DSG girkasse som standard.

Selv om nye Passat er større enn sin forgjenger, blir den flere tusen dollar billigere. Volkswagen antyder innstegspriser på 20.000 dollar og hevder at få, om noen, konkurrenter kan matche denne prisen på en bil med tilsvarende størrelse og komfort.

Velutstyrt
Passat skal tilbys i tre utstyrsnivåer, som S, SE og SEL. Blant standardutstyret inngår bl.a. dekktrykksmonitor, ESP, ABS med bremseassistent, bakkestartassistent og seks kollisjonsputer.

USA-Passaten får også en funksjon for ”Valet Parking”, noe som er svært populært i USA. Dersom du får noen til å parkere bilen for deg, låser denne funksjonen hanskerom og bagasjerom slik at kun passasjeravdelingen blir tilgjengelig.

Bilen med automat- og DSG girkasse leveres med ”Remote Start”. Dermed kan man starte bilen inntil ti minutter før avreise på spesielt varme eller kalde dager for å oppnå et behaglig inneklima.

En ny æra
Den første Passat kom til Amerika i 1987, og siden den gang er det solgt 700.000 biler av modellen i USA. Når Volkswagen åpner sin nye fabrikk i Chattanooga, Tennessee, er planen å selge en million Passater i løpet av de neste syv årene.

Videre planlegger Volkswagen å tredoble sitt årlige totalvolum i USA til 800.000 biler i året fra 2018. Den nye Passaten kommer på markedet i august og blir sa sammen med den nye Jetta, viktigste modell på det amerikanske markedet.

Det sammensvarer godt med planene til den norske Volkswagen-importøren. Harald A. Møller har som mål at Passat skal blir Norges mest solgte bilmodell i 2011.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: