Audi A3: Sporty Audi A3 teaser - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
49 bilder i galleri
Sporty Audi A3 teaser
Audi A3 nærmer seg raskt et generasjonsskifte, og i Genève står en lekker konseptbil som avslører nye linjer og ny teknologi.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Audi har valgt å vise A3 i en ny form, som firedørs sedan. Og en slik karosseriform skal i følge Audi også realiseres om noen år, men først får vi nok en ny A3 i mer kjente former med tre og fem dører.

A3 Concept måler 444 x 184 x 139 cm (LxBxH) og har en akselavstand på 263 cm. Og når vi først er inne på tall kan vi jo ta med et bagasjerom på 410 liter og en vekt på 1540 kg.

Selv om designen er helt ny, er den lett gjenkjennelig som en Audi. Det er nok å kaste et blikk på grillen for å innse det.

Innendørs er det fire separate seter og rikelig med plass, ifølge Audi. Instrumentene er typisk Audi, to runde klokker med sorte skiver og røde visere.

Infotainment
A3 Concept har et avansert lydanlegg med høyttalere som løfter seg ut noen millimeter når anlegget slås på.

MMI kontrollenheten (for multimedia / informasjon) er som vanlig plassert mellom setene, og informasjon fra denne vises på et stor 8-tommers skjerm på dashbordet.

Systemet er det mest avanserte som har sittet i en Audi til nå, og vil snart være på plass i en produksjonsmodell.

Femmer
Motoren er en kraftig 2,5-liters rekkefemmer med turbo og FSI-teknologi. Den byr på 408 hk og har et maks dreimoment på 500 Newtonmeter i området mellom 1600 og 5300 omdreininger.

Audi lover et lydbilde som skal få hårene til å reise seg hos de som husker de femsylindrede motorene som ga Audi mye suksess innen motorsport på 1980-tallet.

De opererer med akstall på 4,1 sekund til 100, og en toppfart som er elektronisk sperret ved 250 km/t.

Menystyrt
Girkassen er en 7-trinns S tronic som fordeler kreftene etter behov til alle fire hjørner. Det avanserte chassiset i den sportslige sedanen er basert på det som benyttes i en RS3.

Gjennom Audi Drive Select, et dynamisk system som påvirker motorkarakteristikk, servostryring og girkasse, kan man velge mellom fem forskjellige modi; comfort, auto, dynamic, individual og efficiency.

A3 Concept har 20-tommers spesialfelger i kunststoff og aluminium og dekk i dimensjon 245/30. Bremsene foran har 4-pots calipere. ESP-systemet har en sport-innstilling, og kan selvsagt også slås av helt.

LES: Vår prøvekjøring av Audi RS3

SE ALLE DETALJENE I AUDI A3 CONCEPT PÅ VIDEO:

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: