BMW M3: BMWs 1. april - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
BMWs 1. april
Det var mange som undret seg da spionbilder av denne bilen dukket opp for noen uker siden. I dag avslører BMW sannheten – tilfeldigvis skjer det på den 1. april.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Skulle virkelig BMW lage en”Ute”? Dere som leser BilNorge regelmessig vet at ”Ute” er biler med tilnærmet personbil-komfort, med praktiske egenskaper som en liten pickup, gjerne med stor motor, som er svært populære spesielt i Australia?

Eller var det en av de australske eller amerikanske produsentene som hadde moro av å pakke inn en prototyp i BMW-look?

Fotografene som fanget bilen på Nordsløyfa var i alle fall ikke tvil om at dette var en potent bil, med V8er under panseret.

Aprilspøk
Nå er jo ikke akkurat tyskere mest kjent for sine pokeregenskaper, så enkelte ”sentralt plasserte” BMW-kilder kom tidlig på banen og avkreftet at de drev og utviklet en 3-serie pickup. De ymtet også at det hele dreide seg om en aprilsnarr.

Og i dag får vi altså vite hele sannheten. Det dreier seg om et fjerde medlem i M3-familien, i tillegg til coupé, cabriolet og sedan.

Og spionfotografene hadde rett – det sitter en V8 under panseret. Akkurat som i de øvrige M3-modellene har den 420 hester – kanskje nok til at dette kunne blitt en av verdens raskeste serieproduserte pickuper. Om den da hadde blitt serieprodusert.

Ikke bare er den rask – den har også praktiske egenskaper, som å kunne frakte 450 kg på lasteplanet. Om man benytter sportsbil-terminologi tilsvarer det 20 46-tommers golfbagger.

Luftig
Targa-taket over fører og passasjer kan fjernes, det reduserer vekten med ytterligere 20 kg i tillegg de 50 som allerede er barbert bort fra vekten på en M3 cabriolet.

Selv om BMW har testet pickupen på Nordsløyfa har de ikke oppgitt noen rundetider, men de antyder at speedometernåla passerte 300-merket.

Nå kommer nok aldri denne bilen til noen golfbane, og heller ikke i nærheten av et samlebånd. Det er nemlig et eksklusivt eksemplar teamet hos BMW M har bygget, og de planlegger kun å bruke den internt.

Like fullt er eksemplaret godkjent og registrert for kjøring på vanlig vei, så om du skal støte på en BMW M3 pickup i området rundt München, så trenger du ikke klype deg i armen for å sjekke om du drømmer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: